Pogledali ste i zadnju epizodu “Money Heista” i sada ne znate što biste sami sa sobom? Znamo kojih pet kulinarskih emisija bi vam moglo uljepšati večeri kod kuće

Od klasika reprize kojeg vrtimo već godinama pa sve do novih izdanja, onih zabavnih, onih poučnih i onih koja će vas opustiti na najprimamljiviji mogući način. Izdvojili smo pet kulinarskih emisija idealnih za gledanje, ali i inspiraciju u vrijeme toplih proljetnih večeri.

Anthony Bourdain: No reservations

Legendarnog Anthonyja Bourdaina svijet će zauvijek pamtiti zbog njegove neobične ljubavi prema hrani i istog takvog smisla za humor. Volite li hranu, volite li gledati kako nastaju neki od najpoznatijih, ali i oni malo manje poznati specijaliteti, želite li uživati u iskrenim reakcijama i naučiti još mrvicu više, a još uvijek niste pogledali sve epizode Bourdainove emisije “No Reservations”, vrijeme je da se bacite na posao. U devet snimljenih sezona očekuju vas poslastice kakve ne možete ni zamisliti, a tu je i Bourdainov neponovljivi šarm zbog kojeg ćemo zauvijek žaliti prerani odlazak ove gastronomske legende.

 

Chef’s Table

Za one koji pak traže duboke, emotivnije i osobnije priče najboljih chefova svijeta, idealan odabir bit će “Chef’s Table”. Pojedine epizode ovog serijala naježit će vas, pojedine će vas nasmijati, a zbog onih trećih mogli biste instantno završiti u kuhinji s kuhačom u ruci. Priče koje su u sklopu “Chef’s Table” emisije ispričali najveći znalci na svom polju itekako su vrijedne gledanja zanima li vas kako zaista izgleda stvaranje najboljih tanjura svijeta i onog što se iza istih krije.

 

Ugly Delicious

Chef David Chang u showu “Ugly Delicious” vodi nas na putovanje po svijetu istražujući poznate, ali još uvijek nedovoljno istražene okuse. Ovom se chefu na putovanju priključuju i različite zvijezde, aktivisti, književnici i chefovi, a sve kako bi zajednički, kroz zalogaje iz različitih dijelova svijeta, na još mrvicu posebniji način upoznali nove kulture.

 

Street Food

Kreatori Netflixovog “Chef’s Tablea” osmislili su i “Street Food”, još jedan sjajan koncept kulinarskog showa u kojem kroz pola sata pojedine emisije gledatelji otkrivaju najslasnije od svjetskih street food zalogaja. Neka od najdražih otkrića o gastronomiji Japana, Indije i Vijetnama naučili smo upravo gledajući ovaj fantastičan show.

 

The Final Table

Za razliku od prethodno nabrojanih showova, u showu “The Final Table” chefovi su izazvani da se bore jedni protiv drugih. Riječ je o jednoj od najspektakularnijih kulinarskih emisija ikada snimljenih upravo zbog genijalnih tanjura kakvi proizlaze iz ruku 12 chefovskih parova iz cijelog svijeta. Osim što je serijal, zbog napetog formata, već sam po sebi poprilično zanimljiv, dodatnu dozu uzbuđenja daju mu i tematski tanjuri koje chefovi pripremaju. Sezonu ove emisije, vjerujte, mogli biste bez problema pogledati u jednome danu.

 

MOGLO BI VAS ZANIMATI