Prošao je još jedan praznik koji smo proslavili s par kila mesa i nešto boca vina i sad bi se najradije vratili u hotel Sport u Ivanić Gradu da se opet probamo oporaviti. Naime, u ovom hotelu se itekako brinu za vaše zdravlje, ali vam i pomažu oblikovati tijelo. Bez brige, nije sve sam sport i skidanje kila, ipak se nađe pokoja slasna delicija, a mi smo isprobali sve! Što smo sve jeli, kako smo pokušali vježbati, a i kako je naš Dživo odmorio na krevetu s baldahinom, pročitajte u nastavku!

Čistih deset kila sala koje su se nakotile tijekom oporavka od operacije bruha i preležavanja Corone, igrom slučaja – nikako da odu same od sebe. A kako bi uskoro trebalo početi plivati drugu sezonu RokOtoka, zaključio sam da je sedam dana kontroliranog zdravog mršavljenja – prava stvar! Oporaviti se od operacije hernije nije baš lako.

Prvo morate mjesec dana biti na dijeti i samo ležati, pa se mjesec dana samo lagano kretati i treći mjesec početi s laganim vježbama. Kad vas na sredini tog ciklusa prebije i na atome rastavi gospođa Corona, stvar je još kompleksnija. Treći faktor u svemu tome je Kasandrina kuhinja, odnosno tempo – jedan dan, jedan recept, a kako se hrana ne baca – eto Ribe na 105 kila, ali ne više onih čvrstih plivačko teretanskih mišića…


Kako Kasandra nije prestajala kuhati, a vježbati nisam smio ni mogao zbog bolova i kilavosti, ideja da te netko nadzire tjedan dana, kuha ti zdravo, tjera na vježbanje pod nadzorom, šetnju i plivanje – učinila mi se naprosto briljantnom. Pa smo se spakirali skupa s Dživom i otišli u pola sata udaljen Ivanić Grad i njegov Hotel Sport na izlazu prema Kloštar Ivaniću u kojeg se nedavno preselio legendarni Ivica Kostelić.

Već sam pisao o Ivaniću i okolici, gradu koji je procvjetao na nafti, a sada i dalje polako gura u svoj svojoj ljepoti i urednosti – centar je prekrasan, uredan, skockan, zelen, za svaku pohvalu, a imaju i čak dva pseća parka! Trebat će vam petnaestak minuta hoda da se dočepate voćnjaka, vinograda i šumaraka na brežuljcima u okolici, a ako ste ljubitelj ribolova na ribnjacima ili lova, sve je na dohvat ruke.

Želite li kupiti kuću s okućnicom uz potok, i za to imamo žnoru!


No, bonkulovići kakvi jesmo, malo smo se prepali tretmana i svega što bi nam mogli raditi da smršavimo (Kas ima tri kile viška ali plače kao da ima trideset), pa krišom doručkujemo one fine masne hotdogiće iz Lidla i pijemo Fantu u Cliju na parkingu, spremni da nakon zadnjeg griza i guca okrenemo životnu kartu i da se konačno jednom u životu i mi smijemo nekom na plaži!

Dočekuje nas jedno prekrasno mlado, veselo i nasmijano biće koje se predstavlja kao Danijela, i pokazuje nam hotel, kuhinju, sve sprave za muč… vježbanje, profesionalnog trenera, teretanu, bazen, saunu, tete koje masiraju i vanjske objekte, teniske i nogometne terene, stazu za quadove, još bazena…

Dakle, svega što te treba uvjeriti da je ovdje sve stvarno na visokoj razini, i da misle ozbiljno sprovesti u djelo ono što su i obećali.


Pijemo vrhunski capuccino u baru ispred recepcije, gledamo u zgodne mlade rukometaše i rukometašice koji su ovdje često na pripremama kao i brojni drugi sportaši (fakat, Hotel Sport!) i strateški zauzimamo sobu. Hotel je pet friendly, a Dživo se trenutno zaljubio u tepih pa smo mirne duše krenuli na tretmane.

Vaga je rekla 103.3 kilograma. Iako se imam na što izvlačiti, obuzelo me susramlje i krenuo sam opako s vježbama koje mi je sugerirao trener u teretani! Inače, ako se jednom odlučite na višednevni program zdravog oblikovanja tijela, očekuju vas sljedeće vježbe, Kasandra, izvoli!

“Iako ste možda program uplatili u paru, pristup je u ovoj situaciji u potpunosti individualan pa ćete odmah iskusiti onaj najteži dio – provjeru inicijalnog statusa uz kompletnu analizu tjelesnog sustava. Bitno je imati na umu da ste ovdje prvenstveno kako biste počeli više raditi na samom sebi.

Najviše su nas zaintrigirali programi u “Centru zdravog mršavljenja – Body creator” pa smo pojurili isprobati vježbanje u termo kapsuli koje je bilo sve samo ne lagano. Zatim smo odmah uronili u drugu SPA kapsulu na sauniranje. Samo ova dva tretmana daju koju kilu manje. Zajedno.


Naravno, nakon svake muke, zaslužujete i malo maženja pa su tu i Wellness programi koji su vam uvijek dostupni – bazen i sauna (finska, parna, bio i infra), a u program je uključen i jedan aparativni tretman svaki drugi dan (limfna drenaža, masaža, kavitacija…)
Svaki drugi dan će vas i umotati u termo deku, a gratis vam je jedna parcijalna masaža od 20 minuta dok na sve ostale ostvarujete popust od 20 %.


Možete se naručiti i na oxy tretman lica za hidrataciju kože, prijeko potreban nakon zime. Ovaj je tretman također gratis uz ovaj program oblikovanja tijela jer zašto ne bi i koža lica zablistala po izlasku iz hotela.
Tu su i lagane šetnje od 3 do 7 kilometara, fitness programi (na raspolaganju vam je i vrhunski opremljena teretana pa i bazen), a kroz sve to će vas voditi trener kineziolog.


Naravno, moguće je nadoplatiti i školu tenisa na hotelskim terenima, a i usavršavanje tehnike plivanja ako vam je ipak draža voda. Doma nosite i lijepe uspomene, šire hlače, ali i dnevni plan tjelesnih aktivnosti i jelovnik za mjesec dana nakon sudjelovanja u programu jer je bitno program nastaviti i kasnije, uz vlastiti angažman.

Ovdje ste stvarno u dobrim rukama!”


Izljubili smo se s dragom poznanicom, cheficom Monikom Turk pod čijom je palicom dvjestotinjak gableca i cijela a la cart lista restorana Garfield u sklopu hotela, pa guštali u njenim salatama, piletini i vegetarijanskom woku. Izvrstan wok, ljutkast, slatkast, rezanci ponaosob zacakljeni, a povrće hrskavo. Još kad se u mislima uvjeriš da je sejtan u biti špek na kineskom ili indijskom, štoli već…

Obišli smo šećuć cijeli grad, sve ribnjake i upoznali brdo pasa i vlasnika, divan, kulturan neki narod, baš ugodno.

Ujutro smo izašli iz sobe (krevet s baldahinom, samo nam je Aladin falio!) te nakon zdravih žitarica, voća i sokova krenuli na izlet u Staru Marču, petnaestak minuta udaljeno izletište koje je odnedavno u vlasništvu grupacije koja ima i Izletište Petek i Hotel Sport.

Dživo je našao poker frendova, opao u ribnjak, izašao iz ribnjaka, natjeravao se satima, a mi šetali i punili pluća i dušu svježim šumskim zrakom. Inače je izletište Stara Marča stvarno kao stvoreno za evente i team buildinge za do stotinjak ljudi s paviljonom na jezeru, a uz livade ima i par vanjskih stolova, roštilj, ražanj i kuću s jako puno prostora za tulumarenje.


Vratili smo se u hotel prokleto gladni, oprali Dživu i krenuli na naš light ručak, salatice, piletiničicu i mineralnu vodu, kad nam je Danijela prekinula poziv i rekla “Pozdravlja vas Tomba!”

U Ivaniću se taj nadimak obično nastavlja s Voštinić Klasnić, i tako je i bilo, sjajan mladi vinar poznat po svojim škrletima i muškatima ima vinariju na brdu u blizini i svakako vam preporučujemo da je posjetite – jedna od najljepših drvenih kuća koje sam vidio u zadnje vrijeme. A tek vina…


Onoga trena kad je Danijela spomenula vinara, u istom je trenu pored našeg stola prošao konobar s platom punom vrelih pohanih pilećih prutića. Jedan muškarac nikad ne uspije ženu upoznati do kraja, ali sam u ove dvije godine naučio što pohanci rade Kasandri. Primio sam je za nogu ispod stola, upotrijebio sve svoje moći da je sputam, ali bilo je kasno.

Naime, iako smo krajem tog tjedna stvarno imali neodgodive obaveze, ja snimanje na RTL-u, Kasandra gostovanje na HRT-u, te mislili zbrisati nakon 4-5 dana, stvarno smo se nadali da ćemo izdržati malo dulje na zdravom tretmanu.


Ali ti pohanci su bili apsolutno neodoljivi, ne premasni, sočni, s tri umaka, Etnom krumpirića i njihovih pogačica, a kad je na stol došla samo jedna čašica škrleta Voštinić Klasnić, ono, samo da probamo berbu… Duboki udah…

I onda nam se otvorila dizna, i pala je i plata, i wok s biftekom, pa i biftek himself, poput Kožarićeva Sunca velike princess krafne, puno vina, i da skratim – zeznuli smo stvar. Sve smo im pojeli, ikad, sorry…

Nismo uspjeli u naumu da jedemo i živimo zdravo tjedan dana, ali svakako to preporučujemo svima vama koji se želite stesati i otarasiti loših gradskih navika – kapa dolje svima vama elegantnima, u top formi i bez primjedbi na formu i zdravlje. Nemojte biti kao Kasandra i Riba, izdržite tjedan dana u Hotelu Sport, odmorite se od sivila metropole, vježbajte, šećite i kupite njihovo bučino ulje te ponesite za doma karton slasnog bazgovito bajkovitog muškata za nagradu! U biti, bolje dvije…

Danijela, inače direktorica i idejna začetnica programa, nam je na kraju rekla:

“ Iako ste nam vi pobjegli, uvijek ćemo svakom našem klijentu pristupati individualno te provjerom inicijalnog statusa uz kompletnu analizu tjelesnog sastava odrediti višednevni program zdravog oblikovanja tijela. Program upotpunjujemo zdravom, naglašavam ZDRAVOM prehranom šefice kuhinje Monike Turk koja već niz godina osmišljava jelovnike za pripreme sportaša u hotelu Sport (redoviti domaćin priprema Hrvatskog rukometnog saveza). I dođite nam opet kad ćete biti pravi karakteri, a ne da posustanete nakon 24 sata…”

Cijena tretmana za tjedan dana za jednu osobu je 4.000, za dvije 7.000, kao i za dvije osobe i kućnog ljubimca. Veliko hvala osoblju na trpljenju, ugodnom druženju i Agenciji Trill što nas je povezala. Ako ste u prilici, i ako ste pravi frajeri i frajerice, ovo je stvarno izvrsna stvar!

P.S. Ovdje rade najveće princessice u regiji, ne gledajte ako ste na dijeti!!!

MOGLO BI VAS ZANIMATI