Autentična zagrebačka gostionica Ficlek, koja se simbolično smjestila ispod Dolca u blizini katedrale, mjesto je na koje ćemo pojuriti na najbolji ajngemahtec, pohanog piceka iz snova, ali i ručno rađene štrukle .


Nakon pola godine postojanja, Ficlek se već isprofilirao kao kultno zagrebačko mjesto za pokoji zalogaj uz piće, samo piće, rani ili obiteljski ručak, bogatu večeru te druženje s prijateljima uz autentična pića i ficleke. Koju god opciju da odaberete, otvoreni interijer ili ugodna terasa pružit će savršenu pozadinu za uživanje.
Od samog se početka Ficlek istaknuo na sceni kvalitetom autentične ponude. Kuhinju naših mama i baka pažljivo oblikuje koristeći odabrane i kvalitetne sastojke malih proizvođača i lokalnu i sezonsku ponudu s Dolca te je mjesto gdje će se ljudi vraćati na još jedan tanjur omiljenih krpica sa zeljem, zagrebački odrezak, faširance, restani, rizi bizi i ostale zagrebačke klasike. Ipak, svaka sezona donosi svoje klasike pa je tako i jesen osvježila Ficlek jelovnik.

ficlek_vilicomkrozhrvatsku
Tako od sada u Ficleku možete pojesti zagorsku juhu – bogatu juhu dimljenih nota sa šunkom, špekom i gljivama koja liječi svaku naznaku jesenske depresije.

ficlek_vilicomkrozhrvatsku
Ručno rađene šufnudle sa sporo kuhanim junećim raguom su nam jedan od favorita, uz naravno, grilana teleća jetra kojih se ne možemo zasititi.

ficlek_vilicomkrozhrvatsku
Savršeni nedjeljni ručak zamišljamo s jednim svjetskim klasikom – hrskavim bečkim odreskom od teletine s Dolca, iako ne bismo odbili ni dimljeni lungić punjen sirom i šunkom.

Nisu u Ficleku zaboravili ni na one slatke klasike, pa se ove sezone nude šufnudle s orasima ili makom, sladoled s bučinim uljem i sjemenkama, a jako nas privlače knedle s kestenom i čokoladom na koje ćemo svratiti prvom prilikom!

ficlek_vilicomkrozhrvatsku
Vidimo se u Ficleku!

MOGLO BI VAS ZANIMATI