Poigrajte se s doručkom i pripremite jaja na nešto drugačiji način, poput ovog. Kajgana je uvijek dobar izbor za cjelovit doručak, a s malo, ok, puno paprike, poprimit će poseban okus i teksturu.

Još jednom hvala baki na ovom receptu, a pripremali smo ga za doručak kad god smo stigli. Još kad su domaća jaja i domaća paprika u pitanju, tanjur će vam izgledati poput slikarske palete jarkih boja. Količine jaja i paprike ovdje variraju. Naravno, ako radite za četveročlanu obitelj, trebat će vam cijelo pakiranje jaja i tri srednje paprike, dok je za nas dvoje trebalo sveukupno pet jaja i paprika i pol.

jaja_recepti_vilicomkrozhrvatsku

Potrebno vam je:

  • jaja (mi računamo po osobi jaje i pol)
  • jedna i 1/2 paprika (uzeli smo jednu crvenu i jednu zelenu zbog šarenila na tanjuru)
  • žličica mlijeka, jogurta ili vrhnja
  • sol i papar
  • ulje za pečenje (mi smo koristili maslinovo)

Narežite papriku pa je pecite na tavi na zagrijanom ulju sve dok ne omekša. Nemojte se brinuti ako malo zagori po rubovima, to joj daje poseban okus, koji će se kasnije spojiti s jajima. Ako to primijetite na početku pečenja, slobodno smanjite vatru i nastavite miješati i peći dok ne postane mekana.

kajgana_recepti_vilicomkrozhrvatsku

“Smućkajte” jaja sa solju, paprom i malo mlijeka/jogurta/vrhnja. Nemojte dodati previše, jer to možete promijeniti strukturu kajgane. Kada miješate jaja vilicom ili pjenjačom, pazite da ih previše ne “smućkate”, jer će to rezultirati smrvljenim komadićima jaja, umjesto prave kajgane.

jaja_recepti_vilicomkrozhrvatsku

Izlijte jaja po paprici i dobro pomiješajte, ali pazite da ne uništite strukturu kajgane prejakim miješanjem. Nakon ovog će vam trebati svega minuta ili dvije dok se jaja ne ispeku. Neki vole polutekuću kajganu, dok neki preferiraju malo jače pečenu, poput mene. Samo pazite da ju ne pečete predugo, jer će postati previše suha.

kajgana_recepti_vilicomkrozhrvatsku

Kako već ima povrća u sebi, kajganu možete poslužiti samo s kojom šnitom kruha ili uz salatu od rajčice.

Dobar tek!

Oznake:, ,

MOGLO BI VAS ZANIMATI