Ovih dana nam je za oko zapela YouTube emisija koju je plasirala Turistička zajednica grada Vrbovca koja je, nakon što je vrbovečka manifestacija Kaj su jeli naši stari otkazana, razvila odličnu ideju i projekt u kojem spaja tradiciju, pripremu jela i današnji način života.

kajsujelinašistari_youtube_vilicomkrozhrvatsku

Prekrasni kadrovi pripreme tradicionalnih recepata već se vide u prvoj epizodi ove YouTube emisije koja nam sprema „Vinski gulaš sa svinjskim srcima“. Pogledali smo prvu epizodu i moramo priznati da smo isti tren poželjeli s ovom ekipom nešto skuhati.
Ne brinite, iako ne možete isprobati ovo jelo preko zvučnika isto to možete učiniti svakog utorka na Trgu Petra Zrinskog u Vrbovcu kada će se moći probati jela iz prošlih emisija, no ipak u ograničenim količinama zbog specifičnosti pripreme i namirnica.

Ne sumnjamo kako će ova emisija doživjeti veliku gledanost jer je u nju uloženo puno truda i volje, a svoj je komentar dala i sama direktorica Turističke zajednice Jasna Benedik:

„Svima, a pogotovo našim Vrbovčanima žao je što ove godine nema manifestacije koju smo morali otkazati zbog COVID-19 pandemije. Kako bi ipak pružili šansu našim ugostiteljima, domaćicama, udrugama ali i individualcima da predstave sebe i svoja jela, osmislili smo YouTube emisiju koja će u 12 epizoda i kroz tri mjeseca predstaviti tradicionalne recepte.
Emisija kao glavni motiv ima tradicionalna domaća jela i glavni imperativ cijele priče oslanja se na spremanje i promicanje domaće hrane. Svaka epizoda ugostit će drugog domaćina koji će publici na svoj način prenijeti običaje i način pripreme tradicionalnih jela, specifičnih za njihov lokalitet. Cilj cijele priče je promovirati i lokalne udruge, KUD-ove, društva ali i individualne osobe koje sudjeluju ili sami promiču kulturu svojeg kraja. YouTube kanal „Kaj su jeli naši stari TV“ jednom će tjedno objavljivati novu epizodu u trajanju između 8 i 15 minuta. Uz simpatične domaćine i prekrasne kadrove lokacija na kojim je epizoda snimljena gledatelji će moći pratiti, ali i pročitati recepte u pisanom obliku na stranici kajsujelinasistari.hr

Pratit ćemo ovu emisiju koja čuva neke stare recepte od zaborava, vrijedno ćemo ih spremati u tekicu, a nadamo se da ćemo naletjeti jedan utorak i na samu degustaciju ovih tradicionalnih jela.

Prvu epizodu ove emislije pogledajte u nastavku:

 

MOGLO BI VAS ZANIMATI