Domagoj Jakopović Ribafish je posjetio Meat The King i isprobao ljetne novitete u njihovom butiku vrhunskog mesa!

meattheking_ribafish_vilicomkrozhrvatsku

Kao klinac sam uglavnom jeo krmenadle, pohanog piceka i paštašutu, a maksimum mi je bila goveđa kost iz juhe na kojoj je bilo onih žvakabilnih divnih žlundri, a u šupljoj sredini i moždina. Amen.

Danas, kad sam stariji i iskusniji, paštašutu jedem rijetko, krmiće gotovo nikad jer su mi suhi, piceke obožavam al debljaju, a usput sam upoznao i ljude koji su mi puno popravili priču o mesu. Bila je mirna večer pred par godina kad nas je Đuro potrpao u auto i iskrcao u Đurinoj Hiži u Varaždinskim Toplicama.

meattheking_ribafish_vilicomkrozhrvatsku
Nikola je izvadio svoje perverzije, a Tihomir Smoljanec svoje. Nisam znao tko je taj visoki tip koji podsjeća na mladog Bourdaina, ali uskoro sam saznao da potječe iz stare mesarske, odnosno mesnoodležavačke obitelji iz Križevaca, i onda sam prvi puta jeo odležano meso. Đizs…

Uglavnom, ja shvatih koliko je to dobro, Nikola je sad po svijetu i reklamira svoje sjajne proizvode Reshetka, Đuro se smirio i dalje rinta kao urica, a Tihomir drži Meat The King u Boćarskom domu kraj nasipa i u ovom malenom butiku mesa i dalje priča svoju, sad već dosta proširenu priču.

meattheking_ribafish_vilicomkrozhrvatskuZagreb je nedavno postao meso gdje možete u tren oka nabaviti meso kakvo poželite, šetnjom ili dostavom, od srca Hrvatske pa do najudaljenijih krajeva svijeta. Santoku, Mendek, Gastro Branimir, Beef Shop i ostali u svakom će vam trenutku ponuditi najfinije meso za svaku prigodu, a Tihomir me dan prije godišnjeg zvao da probamo što je pak on sa svojom ekipom pripremio za sezonu ljeto/jesen. Mama…

meattheking_ribafish_vilicomkrozhrvatskuPrednost lokacije Meat The Kinga je svakako blizina pivoteke Goblet i vinarije Vivat Fina Vina, pa dok Tihomirova desna ruka Martin Bajić na teškoj gusanoj tavi prži prve kobasice, pijem craft pivo Devetka iz Zaboka (izvrstan American Ale), a uskoro uz kotlete i moćan španjolski pjenušac Juve & Camps Cinta Purpura Riserva. Na meniju su za početak kućne roštilj kobase od crne slavonske svinje pojačane chillijem probitačnih Zagoraca Volim Ljuto!

Sjajna kombinacija ljute kobase i hladnog pivkana zamijenjena je svježom vratinom i kareom crne slavonske svinje. Netko je rekao da su mu krmenadle bile suhe? E pa ove su mašala masne, prošarane, mirisne, sočne, kako bog zapoveda!

Meat The King osim dućana vrši i dostave, a od nedavno su dostupni i za privatne evente, pa ako trebate uslugu Martina sa smokerom, pečenjem mesa i slaganjem ekstrakvalitetnih plata (njihov kulen, seka, špek, kobase, salama), javite im se na ovaj link! A još kad im bude spreman tatarski to go od dry ageanog striploina, ufff…

meattheking_ribafish_vilicomkrozhrvatskuNa red je došao i hit dana, četrdeset dana odležan kotlet crne slavonske svinje. Obična svinja se ne može odležavati, kaže nam Tihomir, ali crna nakon kvalitetne obrade ima tu neku oporost, masnoću koja zove na jako dimljen špek, ozbiljnost… Mislim da bi savršeno legla uz arhivski Traminac Iločkih Podruma, o kojem sam nedavno pisao. Ja bih to jeo i pio u Titovom Mercedesu, totalni gastro retro!

Ako vam fali tava, imaju i to, i to od Petromaxa, tu je i polica s proizvodima Volim Ljuto, Gefu proizvodi koje isto distribuiraju te noževi od još jednog novog hrvatskog kovača… Naravno, sve to uz frižidere krcate najfinijim mesom, špekom, lalofkama, kotletima i pokojim tomahawkom. A za desert Tihomir vadi upravo njega, 80 dana odležanu mrcinu (tomahawk steak je samo meso prva četiri rebra od vrata juneta!), koju muči i razvlači desetak minuta po tavi dok ne dobije koricu, a opet ostane crvena na 80 posto teritorija. Čisti hedonizam uz čašu sjajnog crnjaka Misal

meattheking_ribafish_vilicomkrozhrvatsku

Proizvode Meat the Kinga možete jesti svuda, od lokalnih gostionica, preko pizzerija (Franko’s, probajte njihovu pizzu guanciale!), pa sve do restorana s Michelinovim zvjezdicama. Cijena ovih delicija nije mala, ali to je meso za specijalne prilike, i stvarno mu se treba veseliti.

Papam komade tomahawka, tepam mu da je hrvatski kobe, odnosno Crobe, srčem zadnji gutljaj i kupujem kotlete za more, da napokon i moj stari procvjeta kad mu nekaj spečem. Pa ako i vi imate neku specijalnu prigodu, potražite stvarno vrhunsko meso hrvatskog porijekla i posjetite Meat The King. Stvarno ga znaju naći, uskladištiti i pripremiti.

Vidimo se tamo nakon ljeta!

meattheking_ribafish_vilicomkrozhrvatsku

 

MOGLO BI VAS ZANIMATI