Nakon tri godine gostovanja na gastro festivalima, Institut za burgere by Mate Janković odlučio je pronaći svoj kutak na zagrebačkoj Trešnjevci u Ozaljskoj 12.

Pod budnim okom Jankovića pripremaju se slasni burgeri, a svi će moći pronaći nešto po svom okusu i ukusu.

Klasičari će guštati u osnovnim okusima burgera bez puno dodataka, oni skloni novitetima zagrist će u smash varijantu, vegetarijanci će odabrati svoga favorita, spravljenog od riže i crvenog graha, ljubitelji piletine pronaći će sočni obrok koji zove na još, a prekaljeni gurmani probat će signature burger Mate Jankovića. Svi burgeri dostupni su u običnom i u brioche pecivu. No, osim već poznatog kuhara, svakako treba spomenuti i Matinog partnera, Ivana Badžeka, koji se pobrinuo za uređenje prostora i vođenje poslovanja, a velik je zaljubljenik u burgere i u kuhanje. Sami kisele sve povrće koje koriste u pripremi hrane, a nabavljaju ga na lokalnim OPG-ima, poput mrkve, rotkvice, paprike, no pripremaju još neka iznenađenja.

Budući da su i sami food entuzijasti, upravo razrađuju i koncept gostovanja drugih burger znalaca i poznatih kuhara, kako bi svojim gostima mogli ponuditi raznoliki izbor mnogima omiljene hrane. Institut za burgere doista je “funky place”, oslikao ga je graffiter Krešo Golubić, a svojim ilustracijama vizualno skockao Roman Pokos.

Radno vrijeme je svakoga dana osim nedjelje od 11 do 23 h.

MOGLO BI VAS ZANIMATI