Taman Artisan Chocolates i Express Bar s ponosom najavljuju nadolazeće vođene degustacije sparivanja koktela i čokolada koji će se održavati u Express Baru ove zime.

Tijekom vođene degustacije „MIKSOLOGIJA: sparivanje koktela i čokolada“ kušat ćete tri slijeda kombinacija čokolade, koktela i čokoladnog trufflea te od samih autora doznati o inspiracijama i procesu razvijanja receptura kao i korištenim tehnikama prilikom stvaranja njihovih kreacija. Mi smo već sinoć prošli kroz ovo izvanredno iskustvo i odlično se zabavili usput!

Vođena degustacija „MIKSOLOGIJA: sparivanje koktela i čokolada“ već je proglašena jednom od najuzbudljivijih radionica ove sezone, a sami organizatori u šali kažu da je to „radionica s koje ćete kući morati taxijem“.
Sva sreća pa smo na nekoliko minuta pješice od Express Bara te potrebe za taksijem nije bilo, a šetnju do doma smo iskoristili za razmjenu dojmova.

Kroz degustaciju su nas vodili (a i vas će) barmen Ivan Leko, voditelj i vlasnik Express Bara te pokretači TAMAN Artisan Chocolates Stiv Kahlina, čokolatijer i Sanja Vladović, certificirana kušačica čokolade (IICCT Level 2). Uz ukusna sparivanja, imali smo jedinstvenu priliku naučiti više o umjetnosti izrade koktela i čokolade pa smo tako naučili što su milk washed kokteli, ali i kako su nastali uzbudljivi okusi TAMAN čokolada.
Riječ je o iznimnoj suradnji jer je Express bar u Petrinjskoj ulici ponajbolji bar u centru Zagreba, a TAMAN Artisan Chocolates je najnagrađivaniji i najrelevantniji zanatski proizvođač čokolada u Hrvatskoj, a bilo se divno uvjeriti da je ova suradnja definitivno tek početak nečeg velikog jer smo s ogromnim guštom slušali što nam imaju za reći, a nakon kušanja tri slijeda koja su pošteno izazvala naše okusne pupoljke, mogli smo samo zaključiti da se veselimo svemu što ovi veliki stručnjaci osmisle.

Ivan Leko, voditelj Express Bara je istaknuo: „Jako se veselimo suradnji s TAMAN Artisan Chocolates jer njihov tim, kao i naš u Express Baru, gaji izrazito autorski pristup razvijanju svojih proizvoda čime se uvelike ističu na domaćoj sceni.“

Stiv Kahlina, majstor čokolatijer TAMAN Artisan Chocolates nadodaje: „Kokteli Express Bara su jedinstveni i složeni, višedimenzionalnih okusa, koji u kombinaciji s našim kompleksnim i bogatim čokoladama i čokoladnim trufflesima rezultiraju višeslojnim organoleptičkim iskustvom“.

„Koliko god sparivanje koktela i čokolada zvuči zabavno, riječ je o izrazito zahtjevnoj zadaći zbog izazova balansiranja intenziteta okusa, teksture, temperature, sadržaja alkohola, razine slatkoće i osobnih preferencija. Potrebno je vrijeme, eksperimentiranje i dobro razumijevanje koktela i čokolade kako bi se postiglo skladno sparivanje.“ zaključila je Sanja Vladović, certificirana kušačica čokolade.

Bilo da ste iskusni znalac ili jednostavno želite uživati u večeri gurmanskih užitaka, ne smijete propustiti radionicu „MIKSOLOGIJA: sparivanje koktela i čokolada“. Pridružite se nesvakidašnjem osjetilnom iskustvu koje će očarati vaše okusne pupoljke.
Radionice traju oko 120 minuta i održavaju se u Express Baru (Petrinjska ulica 4 – Zagreb) u sljedećim terminima:
21.11.2023. u 20 h;
19.12.2023. u 20 h;

Broj ulaznica za ove ekskluzivne radionice je ograničen pa se preporučuje rana rezervacija.
Radionicu je moguće kupiti i kao poklon bon ako želite nekoj dragoj osobi darovati ovo iznimno iskustvo.
Za više informacija i rezervacije posjetite https://tamanchocolates.com/kategorija-proizvoda/radionice/ .

O TAMAN ARTISAN CHOCOLATES
TAMAN Artisan Chocolates domaći je brend ručno rađenih bean to bar i gourmet čokolada te pralina manufakture Malo&Slatko koje se ističu autorskim pristupom, kvalitetom i jedinstvenim kombinacijama okusa koje su osvojile niz međunarodnih priznanja. Manufakturu Malo&Slatko 2015. godine su pokrenuli Stiv Kahlina, profesionalni čokolatijer, i Sanja Vladović, certificirana kušačica čokolade. Uz proizvodnju vrhunskih bean to bar i gourmet čokolada te pralina, Sanja i Stiv su pokrenuli i niz edukativnih radionica i programa s ciljem podizanja svijesti o kvaliteti čokolade na domaćem tržištu.

O EXPRESS BARU
Express bar otvoren je 2013. godine iz ljubavi prema kavi te je početno bio zamišljen isključivo kao specialty coffee bar. S vremenom je, međutim, ljubav prema okusima, kuhanju i kemiji odvela vlasnika Ivana Leku i njegovu partnericu farmaceutkinju Marinu Juretić u svijet koktela. Kava je pritom bila njihov veliki učitelj jer ih je naučila izuzetnoj preciznosti u radu te kompleksnosti okusa, aroma i tijela koje ovaj naizgled jednostavan napitak nudi. Bez formalnog barmenskog obrazovanja, ali s mnogo kreativnosti, radoznalosti i u stalnoj težnji istraživanju i otkrivanju, ovaj mladi par kreira napredne miksološke kreacije minimalističkog izgleda, ali bogatih i iznenađujućih okusa i tekstura.

MOGLO BI VAS ZANIMATI