U širem centruu Zagreba (Ulica kralja Zvonimira 31), svečano je otvorena trgovina Zagorci, koja svojim kupcima nudi prirodne i zdrave namirnice iz polja i vrtova obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava Hrvatskog zagorja.

Foto: Roman Horvat

Ova specijalizirana trgovina, ili po zagorski štacun, duže je vrijeme nastajala kao ideja i vizija njezina vlasnika, Mladena Cesarca iz Oroslavja, točnije iz Stubičke Slatine, najpoznatijeg po proizvodnji visokokvalitetnog 100%-tnog bučinog ulja za koje je osvojio brojne nagrade i zlatne medalje.

Uz proizvode iz njegova vlastitog OPG-a, koji uključuju toplo i hladno prešano bučino ulje, brašno i koštice od buče, a u novije vrijeme vrhunsko suncokretovo i orahovo ulje te dehidriranu buču za juhu, na policama će se naći i proizvodi još nekoliko lokalnih OPG-ova iz Zagorja, poput OPG-a Vjeran Lež, Pčelarstva Marina i Josip Krog i OPG-a Bedek.

Foto: Roman Horvat

Supružnici Nikolina i Vjeran Lež iz Zaboka predstavili su svoje prirodne sokove od plodova jabuke i haskapa koje ekološki uzgajaju. Haskap, poznatiji kao mayberry ili sibirska borovnica, kaže Lež, podrijetlom je iz pokrajine Kamčatke, a plodovi su iznimno bogati kalijem, željezom i vitaminom C zbog čega su vrlo traženi i djelotvorni protiv slabokrvnosti te za jačanje imuniteta.

Predstavljeni su i nagrađivani zagorski medari; Pčelarstvo Marina i Josip Krog, čiji je med nekoliko puta proglašen najboljim bagremovim medom u Hrvatskoj, a tu su i domaći proizvodi OPG-a Bedek, koji nudi više vrsta brašna i zobene pahuljice.

Cilj ovog projekta, kaže Mladen Cesarec, čiju je vrijednost i potencijal prepoznala i sufinancirala Europska unija, njihov je zajednički nastup na tržištu, odnosno plasirati sve ono najbolje što Zagorje ima – u Zagreb.

Foto: Roman Horvat

Ponuda domaćih namirnica iz plodnih zagorskih polja i vrtova s vremenom će se i dodatno obogaćivati, posebice kada je riječ o sezonskom voću i povrću, a ovdje će većinu proizvoda kupci imati prilike i kušati.

Uz maloprodaju i veleprodaju, u trgovini Zagorci opskrbljivat će se restorani i hoteli, dok tvrtke za svoje poslovne partnere mogu odabrati odgovarajuće poklon pakete, a proizvodi će se putem Wolt aplikacije dostavljati i na kućni prag.

Novootvorena trgovina zdrave hrane pomno je osmišljena i uređena u rustikalnom stilu, u čemu je velikim dijelom pomogla i Mladenova djevojka Dragana. Namještaj je izrađen od prirodnih materijala poput drveta, a prostor ukrašen mnoštvom zgodnih detalja koji podsjećaju na prizore iz seoskog života te se u njemu već pri ulasku osjeća onaj pravi zagorski štih.

Zagorci su u našoj metropoli već pobudili veliko zanimanje, a njihovi proizvodi posebno će razveseliti i najizbirljivije gurmane, kao i sve ljubitelje domaće hrane i zdravog načina života.

Više informacija o ponudi i proizvodima štacuna Zagorci, možete pročitati na www.zagorci.com

Foto: Roman Horvat

MOGLO BI VAS ZANIMATI

  1. 择偶网

    10. svibnja 2022.

    hi man,how are you?

Comments are closed.