Ove subote 12.03.2022. u 19h, zagrebačka MM Kantina će biti domaćin jedne stvarno velike gastro priče!


5 sljedova Toma vs. 5 sljedova Tea. Total: nezaboravnih 10 sljedova!

Svaki od gostujućih chefova ove će subote koristiti iste namirnice, ali raditi svoju osebujnu interpretaciju tako da ćete moći uživati svim čulima maksimalno, komparirajući čiji pristup vam se više sviđa te birajući ili sami vina koja želite konzumirati, ili se prepustiti da vas vodi vrhunski ekspert i vinoljubac Marijo Mendek.

Već su ova imena naših chefova dovoljna da pojurimo po svoju rezervaciju, a kad se oni poigraju s ovim fenomenalnim namirnicama MM Kantine, sigurni smo da nas očekuje pravi spektakl! Veselimo se!

MENU

1. Slijed: Otvaramo čarobnim Kamenicama – Daniel Sorlut, Francuska
Svjetski renome izvrsnosti, specijalne Daniel Sorlut kamenice nude jedinstveno, čvrsto i kremasto meso. Preko stoljeća vrhunske tradicije na raznim kontinentima.

2. Slijed: Carabinero s Blue Fin Tunom
Carabinero (Scarlet Shrimp) je najekskluzivnija i najskuplja kozica, jako cijenjena zbog svoje veličine. Vadi se u dubinama Atlantika kod Galicije, hladnog mora i jakog je robusnog okusa. Zašto je Blue Fin Tuna toliko skupa? Upravo je prodana jedna od 217 kg za 1,8 milijuna dolara! Vrlo ju je rijetko uloviti te težine, a živi dovoljno dugo da bi i postala izuzetno velika. Što je Blue Fin Tuna veća, to je i rjeđa, a samim time i skuplja.

3. Slijed: nastavljamo s kontinentalnim mesom Prsa goluba & Laffitte foie gras
Prsa goluba su omiljeni sastojak chefova zbog svog bogatog, slatkastog, pomalo orašastog okusa koji izvrsno ide s foie gras. Ovoga puta uparit ćemo goluba s luksuznim foie gras, iz Laffitte boutiquea Paris – specijaliteta izrađenog od pačje jetre.

4. Slijed: ponovno se vraćamo u dubine Atlantika na Romb od 5 kg i to njegov file
Romb odnosno rumbač ili dijamant je vrlo atraktivna riba, naročito kad su u pitanju veći primjerci, oni kapitalni. Plosnatog oblika, kao što mu i samo ime kaže – u obliku romba, vrlo je sličan listu, ali tamnije boje. Može narasti do 95 cm dužine i čak 10 kg težine, ali takvi su primjerci vrlo rijetki. U cijelom Jadranu je vrlo rijedak, u nekim dijelovima potpuna nepoznanica. Ravnog tijela s malim očima sa strane, navodno može doživjeti starost od nevjerojatne 22 godine.

5. Slijed: Rubia Gallega dry aged striploin i teleće brizle
Iz španjolske Galicije, donosimo prekrasno meso Rubia Gallega, 21 dan suho zrenje. Ima izuzetno dobar okus i poznato je po svome nježnom efektu „mramora“ (marbeling), žutoj masnoći koja se nakuplja između mišića. Meso je pomalo spicy i blago slankastog okusa, a njegova aroma je vrhunska zbog toga što krave imaju priliku uživati slobodno u prirodi hraneći se travom.

Cijena menija: 1.000,00 kn


Ako se želite opustiti uz čašu vina, birajte sami ili poslušajte preporuku Marija Mendeka, vlasnika našeg restorana/vinoljupca koji vrlo često s našim kulinarskim chefovima i vodećim somelijerima, poput Ivana Juga (Noel, Zagreb 1* Michelin) zajedno odabire najbolja vina za njegov restoran kao pairing hrani.

 

Sljubljivanje vina:
PLATINUM ponuda – 6 odabranih čaša uparenih s hranom 400 kn
Domaine Henry Goutorbe, Brut šampanjac
Domaine Bernard Defaix, Chablis 1er Cru “Vaillond” 2019
Von Winning, Riesling Grand Cru “Grainhubel” 2020
Domaine Michelot, Meursault 2016
Elio Altare, Barolo 2017
Mendek, Selekcija Plavac Mali 2009

Ili:
Prema vašim željama s naše vinske karte – MM Kantina nastala je iz vinskog podruma, tako da nudimo ogromnu paletu prekrasnih vrhunskih vinskih čarolija.

Rezervirajte sada na: 01 20 340 30
ili putem emaila na info@mm-kantina.hr
www.mm-selekcija.hr/kat/mm-kantina-gostovanja
https://www.facebook.com/events/1891772767681018?ref=newsfeed

MOGLO BI VAS ZANIMATI