Štrudlafest je ove godine iznova oduševio! Nakon nekoliko godina u Jaškovu nedaleko Ozlja opet se održalo natjecanje u spravljaju štrudli, a adrenalin koji je bio prisutan među natjecateljicama i natjecateljima – mogao se rezati škarama!

Jučer smo na Štrudlafestu svjedočili napetom natjecanju u spravljanju, naravno, štrudle. Nismo se libili primiti ocjenjivačke palice pa smo tako uz predsjednicu žirija Melitu Vrbanek, Domagoj Jakopović Ribafish i ja, uspjeli isprobati sve štrudle koje su vješti natjecatelji pripremali. Nije lako primiti se takvog zadatka pod pritiskom vremena, ali i budnim okom žirija, pa želim i ovom prilikom svima čestitati na izvrsnoj izvedbi. No, netko je pobijediti morao!

Pobjednice ovog najslađeg natjecanja su žene iz Udruge žena Ogulin, a žiri su osvojile štrudlom od jabuka i grožđa, inače poznatijom kao Guinnessovom štrudlom koju su spravljali svi natjecatelji te nas tako podsjetili da se i Štrudlafest nalazi u knjizi rekorda. Drugo mjesto osvojile su StarKA-e, dok je treće mjesto bilo rezervirano za Vrata Zagorja.

Osim turbo zabavnog i turbo slatkog natjecanja, Štrudlafest je ove godine ponudio i ZIP line za najmlađe, brojne gastro radionice, plovidbu Žitnom lađom, kreativne radionice ali i Štrudlu by bike, by horse i by kajak te step by step.

Okusi štrudle koje je ponudio Štrudlafest broji više od stotinu, a ove je godine premijerno predstavljena i Teslina štrudla. U sklopu najslađeg festivala u Hrvatskoj u tijeku je i Tjedan štrudle koji se održava na čak četrdeset i dvije lokacije diljem Karlovačke županije.

Najmlađi su se posebno razveselili starim seoskim igrama kamenčkanje i kozečkanje. Dakako Štrudlafest uvijek pazi i na dobru glazbu pa su tako ovogodišnje izdanje začinili Luka Nižetić i Filip Rudan.

Uostalom kako to izgleda kada se okupe najvjerniji štrudloljupci – najbolje možete vidjeti na fotografijama.

FOTO: Dora Jurinčić

MOGLO BI VAS ZANIMATI