Najstarija vinoteka u Hrvatskoj ponovno je otvorila vrata svog wine bara i priprema događaj koji ne želite propustiti

Vinoteka Bornstein ove godine slavi 30 godina postojanja te su tim povodom ove godine odlučili organizirati veliku rođenansku proslavu. Nažalost, pogođeni potresom i epidemijom Covid19, proslava je odgođena na kasniji datum ove godine, no bez obzira na  pomicanje samog slavlja, Bornstein wine bar i shop krenuo je sa serijom gostovanja renomiranih hrvatskih vinara te ovaj četvrtak, 18. lipnja, ugošćuje Šember vinariju.

 

vinoteka_bornstein

 

Ekipa Bornsteina, inače najstarije vinoteke u Hrvatskoj koju je osnovala obitelj Borošić, a preuzeli novi vlasnici Ivan i Doris Srpek te dio objekta 2015. godine prenamijenili u sada već dobro poznati wine bar, novo je gostovanje odlučila posvetiti pjenušcima. Vjeruju kako su za popularizaciju pjenušaca na našim prostorima najzaslužniji vinari s Plešivice, obitelj Tomac, odnedavno i Korak vinarija te, naravno, obitelj Šember.

Šemberovi su prvi pjenušac plasirali na tržište 1997. godine kada su napunili prvih 300 boca i stekli veliku popularnost pjenušcima Šember Brut te Šember Brut Rosé. Svi su njihovi pjenušci rađeni tradicionalnom metodom vrenja u boci i odležavaju na kvascima minimalno dvije godine, a plan im je ići i na duže razdoblje. Ovisno o berbi, proizvode otprilike 35–40 tisuća boca.

Ovog četvrtka obitelj Šember predstavit će svojih šest vina koja će biti sljubljena s novim menijem nastalim u suradnji s Gourmet Experience Croatia. Novi dnevni meni sastoji se od raznih mesnih i sirnih plata, 4 raznih sendviča i pašteta s namirnicama lokalnih OPG-a. Za sve veće evente Bornstein najavljuje suradnju s chefom Kristijanom Misiračom.

Više detalja o događaju potražite na Facebook stranici Bornstein wine bara i shopa. 

 

MOGLO BI VAS ZANIMATI

  1. bkbijxhgls

    22. ožujka 2021.

    Muchas gracias. ?Como puedo iniciar sesion?

Comments are closed.