Ekipa restorana Pod Zidom vratila se kreativnija no ikad, a jela koja danas možete isprobati na nekoliko koraka od Dolca rezultat su dugogodišnje izgradnje jednog od najcjenjenijih zagrebačkih bistroa

Posljednjih sedam godina gradili su svoju jedinstvenu priču da bi ih zatim situacija s Covidom19, a onda i potresom dovela u, baš kao i ostatak ugostitelja, nezadivnu poziciju. No, ekipa restorana Pod Zidom nije se predala. Spojili su glave, osmislili novi meni, onaj koji na najbolji način sumira sve što su do sada postigli, a onda sve to još jednom zapečatili novom Michelinovom preporukom. Bili smo tamo i isprobali novi meni.

 

 

Nakon Jurice Jantoleka, poziciju glavnog chefa u Pod Zidom preuzeo je Marko Jantolek. Iako ih veže tek prezime, drugi je Jantolek u Pod Zidom nastavio sa sjajnim poslom, u svoje ruke preuzeo ono što je započeto, izvukao klasike iz njihove dosadašnje ponude pa ih rekreirao u okusima bogata i hrabra jela. Spojio je najbolje od sezonske ponude s obližnjeg Dolca i koncepta moderne bistrologije koji Pod Zidom njeguje već godinama, pa gostima ponudio paletu jela koja obuhvaća predjela poput sjajno pogođenog, taman pikantnog tatarskog bifteka, domaće pappardelle sa šalšom ili goveđim repom koje su pak definicija comfort fooda, salate u različitim varijantama, klasika kao što su riba u škartocu, lungić s povrćem i ramstek, a onda su tu i deserti koji daju najbolje od čokolade ili pak spajaju najslađe od sezone – biskvit s kremom od jagoda i bazge te svevremenski čokoladni souffle.

“Kontinuitet u našem radu privremeno je zaustavila zdravstvena kriza koja je zahvatila cijeli svijet, a nas prisilila da stanemo na kočnicu i posvetimo se novim planovima. Najsrčaniji jelovnik koji smo dosad kreirali proizašao je iz krize kao rezultat emocija i težnji jelima koja će toplinom, okusom i cijenom okupiti ljude oko naših stolova i priuštiti im vrhunsko uživanje i odmak od svakodnevice, vikendima uz ugodnu glazbenu kulisu nastupa glazbenika uživo na predivnoj terasi s pogledom na katedralu ili u interijeru bistroa Pod Zidom”, rekao nam je Borna Janeš iz Pod Zidom.

 

Pod_Zidom

 

Na meniju se nalaze još i više nego zanimljiva jela kao što su pola pileta, raskošni i meki goveđi obrazi, odličan namaz od patlidžana, ali i dodaci poput domaćeg sourdough kruha, aromatiziranih maslaca te uvijek dobrodošle juhe od onog što pronađu na tržnici. Važno je dodati kako se cijene svih jela kreću između 15 do 120 kuna te je i to, baš kao i ovaj pomno osmišljen meni, moramo primijetiti, odličan način da se kvalitetna hrana pripremljena s posebnom pažnjom približi što široj publici. Dodali bismo još i kako su porcije i više nego korektne te, uz juhu dana i koktel po želji, mogu biti odličan ručak tijekom tjedna, a prostranija i ljepša terasa Pod Zidom nova omiljena stanica po povratku s Dolca vikendom, posebno subotom kada uz divne mirise i okuse možete uživati i u live jazz svirkama.

 

Pod_zidom

 

Uz novu, drugačiju filozofiju na jelovniku, rekli su nam u Pod Zidom, osim selekcijom vrhunskih vina kojima se ponose već dugi niz godina, ljetnu sezonu na svojoj terasi odlučili su otvoriti i posebno osmišljenim koktelima. Uz bezalkoholne Thai i Hibiskus, tu su i nezaobilazni klasici Hugo i Aperol Spritz te njihove kreacije, osvježavajući Cucumber Mint, Bitter Strawberry te moćan Espresso. Cijene istih kreću se od 20 do 62 kune.

“Emocije, srčanost, čistoća i jednostavnost okusa, kvaliteta sezonskih i lokalnih namirnica sukus su nove sezone Pod Zidom Bistroa, mjesta za uživanje u vrhunskoj hrani i pićima”, rekli su na kraju, a mi se, nakon niza isprobanih jela, možemo samo složiti pa dodati kako bi Pod Zidom ovog ljeta mogao ponijeti titulu najšarmantijeg mjesta u gradu za baš svaku priliku.

 

Pod_Zidom

 

 

Pod_zidom

 

Pod_zidom

MOGLO BI VAS ZANIMATI