Uvijek se veselimo svratiti u Egoist Bar koji nas oduševljava svojim uređenjem i profesionalnim osobljem. Ovaj smo put imali poseban zadatak. Isprobati novu kreativnu opciju doručka za van.

egoistbar_doručak_Vilicomkrozhrvatsku

Foto: Željka Mikulčić

„Breakfast To Go” je kreiran za one koji ne stižu jutrima spremati kvalitetan obrok s kojim bi započeli dan ili im jednostavno nije dan za kuhanje, a Egoist se pobrinuo da ipak uživaju u ukusnom doručku kojeg mogu naručiti od 8 do 14 sati svakog dana. Dolazi u tri varijante; Jutreko, Club Sandwich ili Američke palačinke, a svaki od njih pakiran je u kutiji sa svježe cijeđenim sokom i sezonskim voćem.

To nas je jutro dočekao do zadnjeg mjesta popunjen Egoist Bar, prepun znatiželjnika i entuzijasta u potrazi za novim okusima i idejama. Tek što smo se smjestili, već su pred nas stizale kavice, svježe cijeđeni sokovi, a jedva smo dočekali i prvi sendvič.

egoistbar_doručak_Vilicomkrozhrvatsku

Foto: Željka Mikulčić

Naravno, sve se to moralo poslikati, odmah s tim na društvene mreže jer ovako lijepo prezentirana hrana, pa čak i naizgled jednostavan doručak, u prekrasnom prostoru Egoista, mora biti zabilježena iz svih kuteva da bi kasnije procijenili koji mu je profil ljepši. I koji kraj sendviča ukusniji.
Nismo se tu puno premišljali, stručni žiri za stolom, dvije Vilice i Marko Josipović poznatiji kao Marko Bakes, odlučio je da pobjedu odnosi maslačasti kroasan koji dolazi pod nazivom Jutreko. Taman mastan, pun nadjeva sastavljenog od kajgane, hrskave pancete i krem namaza. Savršena opcija za ona lijena jutra, ni mučiti se ne morate, samo se otopi u ustima.

egoistbar_doručak_Vilicomkrozhrvatsku

Foto: Željka Mikulčić

Club Sandwich je ipak malo konkretniji obrok za gurmane koji vole dan započeti opako, a u ovom sendviču na kat nalaze se pečena pileća prsa, pržena panceta, jaje na oko, svježe povrće i umak od majoneze.
Ponovit ćemo ono bitno, da uz svaki naručeni doručak dolaze svježe cijeđeni sok i ono što je nas oduševilo, svježe voće. Moramo priznati da nismo od onih koji jutro počinju svježim voćem te je bio ovo zapravo lijepi podsjetnik na činjenicu da bi svaki dan trebalo započeti upravo tako – šareno.
Dok smo mastili brade ovim kroasanima i sendvičima, iz kuhinje su nam zamirisale palačinke. O da, znate onaj tren kad dotaknu vrelu ploču, onaj zvuk, a i miris, proširili su se cijelim prostorom i samo smo čekali da probamo još i to i mogli smo krenuti u dan siti i razmaženi. Kako će ručak ovo nadmašiti?!

egoistbar_doručak_Vilicomkrozhrvatsku
Američke palačinke su tu za one koji svoj dan vole započeti slatko. Dolaze u dvije varijante, a mi smo, naravno, probali obje. Voćne su nam savršeno odgovarale nakon sendviča – poslužene sa svježim šumskim voćem i prelivene agavinim sirupom, bile su lagane, prozračne i nikako teške.
Čokoladnoj varijanti bismo definitivno dali prednost da nam je to bio prvi obrok. Preljev od čokolade i Nutella na debelim mekanim američkim palačinkama traže ono već spomenuto voće iz kutije za Breakfast to go, taman da donese svježinu.

Egoist Bar se potrudio da ponudi za svakoga ponešto, naš favorit je poznat, a vi svoj doručak koji možete preuzeti u baru, naručiti putem Wolt aplikacije ili pojesti u divnom ambijentu samog bara.
Bitno je spomenuti i da je svaki doručak pakiran u kartonske kutije koje se mogu reciklirati, baš kao i BPA free bočica za sok.

Nazdravili smo na kraju ovom divnom jutru ipak koktelom s pjenušcem i sirupom od jagode, podružili se s dragim ljudima, nasmijali se od srca i sretni, siti i napunjenih baterija pojurili u dan.

 

egoistbar_doručak_Vilicomkrozhrvatsku

Foto: Željka Mikulčić

MOGLO BI VAS ZANIMATI