Čim smo zakoračile u samu secesijsku palaču u kojoj se smjestio Le Premier, kao da smo postale dio neke filmske priče. “Jutro u Parizu” bi bilo savršeno ime tog filma, a mi smo, baš poput profinjenih Parižanki, mogle dekadentno započeti dan neprekidnim nizom slastica koje, u tom našem filmu, ne idu u bokove već samo golicaju okusne pupoljke. I to na najbolji mogući način.

lepremier_vilicomkrozhrvatsku

Dočekalo nas je ljubazno osoblje hotela, a ljudi kojima smo se najviše obradovali, chef Stefano Cosattini i pastry chefica Sonja Sajko su tu atmosferu dodatno osvježili svojim osmjesima te nas upoznali s ponudom slastica koje od sad možete jesti i u svom domu.
Tortica od jagode, mousse od borovnica, ručno rađene praline, Pavlova tortica od šumskog voća, samo su dio slastica koje možete pojesti u prekrasno uređenom ambijentu hotela ili ponijeti kućama.
Zamišljamo tu savršenu subotu gdje dolazimo u Le Premier na onu tradicionalnu subotnju kavu s prijateljicama te s osmijehom odlazimo doma s paketom Sonjinih kolača koji će taj isti osmijeh izvući od naših ukućana.
Slastice možete naručiti putem Wolta i to u raznim kombinacijama, škicnuli smo već ponudu i tamo. Ako niste od pečenja torti, a neka posebna prigoda je pred vama, u Le Premieru možete naručiti i cijelu tortu za van, samo se trebate najaviti dan – dva prije.

lepremier_vilicomkrozhrvatskuOvaj put smo kušale samo slastice, no već se veselimo vrhunskom obroku chefa Stefana Cosattinija u predivnom restoranu hotela. Prozračan i elegantan prostor koji se stapa s okolinom i nastavlja u nebo i biljke ispred restorana, tjera nas da okrećemo glavu oko i iznad sebe te se divimo ljudima koji su zaduženi za održavanje besprijekorne čistoće ovog prostora dok se mi doma borimo s pranjem tri prozora.
Spektakularan prostor zahtjeva istu takvu kuhinju, a sigurni smo da chef svojim radom stoji iza toga.

lepremier_vilicomkrozhrvatsku
Diči se Le Premier sa 60 pametnih soba te više nego luksuznim predsjedničkim apartmanom, a raspametile smo se ulaskom u cigar bar Humidor. Kao da smo zakoračile iz Pariza u neku havansku tajnu oazu koja okuplja ljubitelje finog ruma i cigare.
U ovom hotelu možete sve. Pojesti božanstvenu tortu, popiti fini talijanski espresso, 18 godina star škotski viski ili craft pivo, uživati u vrhunskom obroku, sve to u samom središtu našeg glavnog grada. Vratimo se mi na slastice s kojima smo započele jutro.

lepremier_vilicomkrozhrvatsku
„Koristimo samo vrhunsku čokoladu, svježa jaja, orašaste plodove…, a u našoj kuhinji nema praškova za kreme, nerafiniranih šećera i sl. U pripremi slastica vodimo računa da su namirnice kvalitetne, svježe i sezonske, pa tako u ovo vrijeme između ostalog pripremamo tri tarta – od jagoda, borovnica i malina, a naša bezglutenska torta punjena je svježim borovnicama“, kaže Sanja Sajko, pastry chefica koja stoji iza jednih od najboljih slastica koje možete pojesti u Zagrebu.

Vratit ćemo se prvom prilikom, a veselimo se i onoj Pavlovoj tortici koja nas je gledala, no nekako smo je propustile isprobati. Možda će baš to biti naša sljedeća Wolt narudžba.

lepremier_vilicomkrozhrvatsku

MOGLO BI VAS ZANIMATI

KOMENTIRAJ