Prije nešto više od mjesec dana na glavnom zagrebačkom trgu, na adresi Jurišićeva 2a, otvorio se street food restoran KAI.

Ekipa mladih chefova, sudeći prema isprobanom, Zagrebu je napokon odlučila ponuditi kvalitetan street food po pristupačnim cijenama, a svoj su lokal smjestili na mjestu nekadašnjeg Bagels&Lobster bara, na kraju malog haustora, onog u koji se skreće na potezu s trga prema Jurišićevoj i koji bi nam vrlo lako mogao postati jedna od omiljenih gastro adresa u gradu.

U KAI smo svratili mjesec dana po otvaranju, nakon brojnih preporuka i u nekoliko navrata viđene gužve u samom lokalu. Poslijepodnevni sati usred radnog tjedna za nas su bili pun pogodak pa je tako, u vrijeme našeg dolaska, u lokalu bio popunjen tek još jedan stol, a cijelo je vrijeme po narudžbe dolazila i ekipa iz Wolta. Pri tom prvom dolasku, s obzirom na trenutne propisane mjere, u lokalu s otvorenom kuhinjom bilo je prilično vruće, no jasno nam je kako ekipa iz restorana na stvari poput ove naprosto ne može utjecati. Brzo smo se rashladili domaćim ledenim čajem, a zatim se bacili na degustaciju njihovih sendviča.

 

KAI_vilicom_kroz_hrvatsku

 

Isprobali smo Katsu Sando i Sengulu, sendvič s mariniranim pilećim prsima u panko mrvicama s katsu umakom, salatom i prženim lukom upakiranim u tostirani mliječni kruh, odnosno sendvič s domaćom focaccijom i flank steakom poslužen uz ukiseljeno domaće povrće, umake i salatu. Oba sendviča bila su bogata, sočna, prepuna sastojaka koji se međusobno savršeno nadopunjuju i zasitna. Katsu Sando u KAI-u poslužuju uz prženi batat koji je, moramo priznati, divno hrskav, dolazi u izdašnoj porciji i sjajan je dodatak slasnom sendviču. Također, valja spomenuti kako Katsu možete naručiti i u vege varijanti u kojoj, umjesto piletine, dobivate tofu u panko mrvicama.

 

KAI_vilicom_kroz_hrvatsku

 

Pri drugom posjetu odabrali smo pak Naan tunu, mariniranu svježu tunu posluženu na naan pogačici, s pico de gallo salsom, mikro salaticom i japanskim furikake posipom, u isto vrijeme osvježavajuću i zasitnu. Naan tuna okusima je raskošno jelo stvoreno za sparne ljetne dane, ali i jedan od onih ribljih odabira od kojih bi se čak i najveći skeptici najeli.

Osim tune, isprobali smo i pork bao bunse, parena peciva punjena pulled porkom, bbq umakom i domaćim ukiseljenim povrćem poslužena uz sve samo ne običnu krumpir salatu. Slatkasto, kiselkasto, slasno i, još jednom, prilično zasitno jelo, baš kao i prije poborojana, osvojilo nas je sjajno posloženim okusima i teksturama.

 

KAI_vilicom_kroz_hrvatsku

 

Jedino jelo s menija koje još nismo isprobali, Tom Yum losos s mariniranom ribom, kikirikijem i noodlesima, moramo priznati, također zvuči spektakularno i svakako je jedan od razloga zašto se u KAI jedva čekamo vratiti. Dobro je spomenuti i kako se na svakom stolu u lokalu nalazi nekoliko Charamanga ljutih umaka različite jačine pa tako dobivena jela možete dodatno začiniti po želji.

Ono što nas je u KAI-u najviše iznenadilo svakako su izdašne porcije i prilično niske cijene na kakve u centru Zagreba nismo navikli, ali nam se, s obzirom na kvalitetu hrane, itekako sviđaju. Također, ekipa u KAI-u u oba je navrata bila dobro raspoložena, dobro informirana i spremna odgovoriti na svako pitanje.

Primijetili smo i da iz kuhinje KAI-a neprestano izlaze ideje za nova jela pa nas posebno veseli ono što nam pripremaju u nadolazećim mjesecima. Za sada, Katsu piletini i Naan tuni svakako ćemo se još vratiti, a isto savjetujemo i vama. Čak i ako ulazite u skupinu onih koji u trenutnim uvjetima nemaju potrebu napuštati vlastite domove, straha nema, uvijek je tu dostava. Bit ćemo posve iskreni, vjerujte nam, KAI ne želite zaobići.

MOGLO BI VAS ZANIMATI