Stiglo nam je nešto novo – Međimursko Pile, ali ne bilo kakvo. Ovo je već marinirano i oplemenjeno bučinim sjemenkama!

Ovaj nam je put PP PIPO Čakovec sa svojim prepoznatljivim Međimurskim Piletom olakšao život. Ne moramo misliti kako ćemo tog našeg piceka marinirati, a bome ni ispeći. Sve piše na pakiranju.
Na vrećici za pečenje u kojoj pile dolazi, napravite par rupica pa pecite sat vremena na temperaturi od 200 °C. Nakon toga okrenite pile da poprimi boju i s druge strane otprilike 20 minuta i to je to, vaše pile je gotovo!
Uz ovakve okuse, ne treba nam puno kompliciranja oko priloga. Mlinci su uvijek rado viđeni na stolu, a iako i sama često posežem za kupovnima, moram priznati da mi nema do domaćih mlinaca.
Nažalost, nemam šporet na drva pa da zamiriše cijela kuća, ali u ovom slučaju, poslužila je i velika tava.

Potrebno vam je:

  • 250 grama glatkog brašna
  • 1 jaje
  • prstohvat soli
  • 1 dcl vode

 

@vilicomkrozhrvatsku Stiglo nam je nešto novo – Međimursko Pile, ali ne bilo kakvo. Ovo je već marinirano i oplemenjeno bučinim sjemenkama! Ovaj nam je put PP PIPO Čakovec sa svojim prepoznatljivim Međimurskim Piletom olakšao život. Ne moramo misliti kako ćemo tog našeg piceka marinirati, a bome ni ispeći. Sve piše na pakiranju. Na vrećici za pečenje u kojoj pile dolazi, napravite par rupica pa pecite sat vremena na temperaturi od 200 °C. Nakon toga okrenite pile da poprimi boju i s druge strane otprilike 20 minuta i to je to, vaše pile je gotovo! Uz ovakve okuse, ne treba nam puno kompliciranja oko priloga. Mlinci su uvijek rado viđeni na stolu, a iako i sama često posežem za kupovnima, moram priznati da mi nema do domaćih mlinaca. #medimurskopile #antibioticfreechicken #međimurskopile #perfektnopile #ručak #tradicionalnahrana #vecera #vilicomkrozhrvatsku #zdravahrana #domacahrana #piletina #receptispiletinom #recept #brzirecepti #jednostavnirecepti ♬ original sound – Vilicom kroz Hrvatsku

Priprema:

Zamijesite glatko tijesto od navedenih sastojaka. Pustite tijesto da odmori pola sata umotano u prozirnu foliju.
Tijesto razdijelite na 6 dijelova (ili četiri ako imate ogromnu tavu kakvu mi imamo).
Razvaljajte mlince jako tanko pa pecite na ugrijanoj tavi (jaka vatra), dvije minute sa svake strane. Dok ne poprime one prepoznatljive točke koje svi volimo.
E sad, mi volimo da su te točke tamnije pa ako vas to ipak ne privlači, možete ih peći tek minutu sa svake strane.
Nakon što su pečeni, mlince natrgajte u cjedilo pa ih prelijte vrelom slanom vodom. Tako pofureni idu u sokove od pečenja.
Kad je naš picek pečen, izvadimo ga iz vrećice, narežemo na komade, a u sok od pečenja uvaljamo naše domaće mlince. Ako vam nedostaje masnoće, ja umjesto masti volim rastopiti maslac i još malo ih zamastiti s tim.

Dobar vam tek!

PP Pipo Čakovec prvi je hrvatski proizvođač u mesnoj industriji s certifikatom „Antibiotic free“, a svima nama koji ipak volimo pripaziti što jedemo i kupujemo, to je dosta bitno pa je baš Međimursko Pile tu s razlogom.

MOGLO BI VAS ZANIMATI