Od svih kuhinjskih pomagala, još jedino nismo koristili sous vide i sad je i taj uređaj ušao u našu kuhinju! Uz Aeno sous vide, došla je i vakuumirka pa nam je samo preostalo baciti se na posao.

 

Prvo što nam je palo na pamet su pileća prsa jer ona često ostaju suha i nerijetko prođu ispod radara. Isprobali smo, oduševili se i sad jedva čekamo vratiti se s godišnjeg i dalje isprobavati što ovaj uređaj sve može!

Aeno ima širok spektar malih kućanskih aparata s inovativnim i pametnim značajkama te itekako olakšava svakodnevnu rutinu u kuhinji. Iako smo bili skeptični kako ćemo mi to koristiti, sama je upotreba bila jako jednostavna, a nismo komplicirali niti s prvim receptom. Bitno nam je bilo vidjeti kako funkcioniraju uređaji i hoćemo li već od prvog pokušava dobiti ono što smo poželjeli.
Ova su pileća prsa ispala savršeno sočna i ukusna, a priprema nikad nije bila jednostavnija.

 

Potrebno vam je:

  • 1 cijela pileća prsa
  • maslac
  • sol, papar
  • češnjak ili češnjak u prahu
  • maslinovo ulje

Prsa smo otkostili i na njima ostavili kožu. Iskreno, ne znam zašto sam, kao i kod pečenja, stavila maslac ispod kože, ali nije naškodilo iako ću sljedeći put probati i bez toga.
Iskusni sous vide znalci kažu da češnjak treba biti onaj u prahu pa ćemo i to sljedeći put isprobati, ovaj put sam koristila dva češnja češnjaka uz sol i papar.
Dakle, otkoštena pileća prsa sam dobro posolila i popaprila. Stavila sam ih u vrećicu za vakuumiranje, dodala maslac i češnjak pa zatvorila u vakuumirki. Dva klika i to je to.

U veliki lonac sam ulila dosta vode. Lijepo vam je na sous vide uređaju pokazano koja je minimalna i koja maksimalna količina vode za korištenje. Sous vide uređaj je također vrlo jednostavan, a upute za korištenje su jasne. Opet, upalite, prilagodite temperaturu i vrijeme i to je to. Mi smo piletinu pripremali na 63°C i to jedan sat i 45 minuta.
Nakon što je sous vide zagrijao vodu na željenu temperaturu, ubacili smo vrećicu i zaboravili na piletinu sve dok nam nije dao zvučni signal da je proces gotov.
Piletinu sam izvadila, pustila desetak minuta u vrećici van vode pa je izvadila i osušila papirnatim ručnicima.
Na tavi sam ugrijala maslinovo ulje pa zapekla prsa kožom prema dolje dok nije dobila lijepu boju i hrskavost.
Poslužili smo uz mahune, raštiku i krumpir sa češnjakom, a ovo su prva pileća prsa koja smo u slast pojeli bez da smo se požalili da su suha ili bezukusna,

Oduševljeni sad već listamo kroz recepte i jedva čekamo pripremati nešto novo čim se vratimo u Zagreb!

Aeno proizvode ovog časa možete po odličnim cijenama nabaviti u Instaru, a mi smo već bacili oko na neke od njih!

MOGLO BI VAS ZANIMATI