Majstor od koktela i veliki poznavatelj domaćih džin destilerija Petar Knežević Žeruk kroz svoju će nas kolumnu pokušati upoznati upravo s radom malih domaćih proizvođača na tom području. Prvi tekst odlučio je posvetiti Luftbremzeru

O samome džinu ne treba toliko pisati, dovoljno se sjetiti vašega osmijeha dok ispijate taj čarobni napitak, bilo to doma ili vani u društvu prijatelja. Prva destilerija koju vam želim predstaviti je Luftbremzer. Naime, kako sam i vlasnik prvog hrvatskog džin bloga pk_gintonic_croatia počeo sam se upoznavati s našom craft scenom. Nakon što sam naišao na Luftbremzer krenuo sam tražiti kontakte i informacije o samome džinu te uspio dogovoriti sastanak u samoj destileriji.

 

PK_gintonic_Luftbremzer

Tko stoji iza imena Luftbremzer?

Kada sam došao pod Sljeme dočekao me Filip koji je ujedno i idejni začetnik koji me uveo u svijet Luftbremzera. Ispričao mi je kako je sve započelo, od ideje do proizvoda i o svojim pomagačima, tehnologu Vedranu i digitalnom strategu Kreši. Danas taj trojac stoji iza Luftbremzer destilerije.

Što trebate znati o ovom džinu?

Luftbremzer gin rađen je u London Dry stilu, izraženog i snažnog tijela borovice, ali s modernim twistom kojem paletu okusa proširuju cvjetne note bazge i kamilice te mediteranski herbalno-citrusni akcenti lovora, rute, kore limuna i gorke naranče. Svi sastojci pomno su brani, isključivo u Hrvatskoj zahvaljujući suradnji s OPG-ovima i lokalnim beračima bilja.

 

PK_gintonic_Luftbremzer

Što znači naziv Luftbremzer?

Sam termin “Luftbremzer” je germanizam kojim se na ovim prostorima nerijetko naziva jednog zgubidana, ali i bon vivanta, hedonista i brbljavca.

Gdje nabaviti Luftbremzer?

Prisutnost džina velika je na tržištu diljem Hrvatske (distribucija Fine Stvari), a također je džin prisutan u Austriji, Francuskoj, Sloveniji, Njemačkoj, Italiji pa čak i Danskoj. Cilj destilerije je postati prepoznata i cijenjena europska destilerija. Džin je nagrađen brončanom medaljom na San Francisco Spirits Competitionu.

Noviteti i projekti iza kojih stoji brend

Ove godine Luftbremzer je izbacio i svoj odležani džin. Posebnost toga džina je odležavanje šest mjeseci u bačvi u kojoj je dozrijevalo ponajbolje istarsko vino Meneghetti Red. Ovo je limitirana serija od 450 boca, a arome su vrlo cvjetne i visoke voćne s finim taninskim i drvenastim aftertasteom.

Zadnje što bih volio spomenuti je da se Luftbremzer krajem prošle godine uključio u divan projekt “Nismo same” za pomoć i prijevoz žena s karcinomom raka dojki na preglede te u suradnji s Djelovanjem uspjeli su prikupiti preko 15 000 kuna te donirali gore navedenoj udruzi.

Na kraju, kokteli s Luftbremzerom su nešto što me najviše veseli

Od Negronija s odležanim džinom do Zagreb Mule, signature Luftbremzer koktela koji se radi u omjeru 50 ml Luftbremzera, 10 ml svježeg soka od limete koji se promiješaju, zatim se nadolije 100 ml Aqua Monaco Hot Ginger. Dekoracija su kriška krastavca i svježeg đumbira.

Također, obožavam popiti džin tonik u omjeru 60 ml Luftbremzer džina te 100 ml Aqua Monaco Tonica. Dekoracija su dvije crne masline te grančica smreke.

 

Zanima li vas više o koktelima, svakako zapratite Petra na njegovoj Facebook stranici i Instagram profilu.

 

Živjeli!

PK_gintonic_Luftbremzer

MOGLO BI VAS ZANIMATI

  1. Qdgmcw

    18. rujna 2022.

    order pregabalin online cheap buy lyrica pill order lyrica 150mg online

Comments are closed.