Sretni su oni koji su se u ovoj situaciji zatekli negdje na selu ili u kući okruženoj dvorištem, vrtom i najpoželjnijim ukrasom- roštiljem. Mi i dalje roštiljamo na balkonu jer smo i sami sretni što tamo imamo svoj Weber za kojim posežemo kad treba ispeći pljeskavicu, ribu ili pizzu. Da, dobro ste čuli. Pizza s roštilja je do nedavno bila često na našem jelovniku, no taj divan komad koji smo obožavali, Weberov kamen za pizzu, jedna je od stvari koja je stradala u potresu. Dok ne nabavimo novi, dijelimo s vama jedan krasan recept za pizzu pečenu na balkonu.

pizza_weber_vilicomkrozhrvatsku

Potrebno vam je:

Tijesto:

  • 1 kg brašna (najbolje je 00)
  • 0,5 l vode
  • 7 g suhog kvasca
  • 20 grama maslinovog ulja
  • 20 grama soli

 

pizza_weber_vilicomkrozhrvatsku

Od navedenih sastojaka dan prije pečenja zamijesite tijesto. Pustite ga da se diže na toplom sat vremena te ga nakon toga još jednom premijesite i pustite da odleži preko noći u hladnjaku.
Drugi dan, sat vremena prije upotrebe, izvadite tijesto na sobnu temperaturu.
Naš je kamen bio promjera 26 cm te smo kidali komade od 100 grama tijesta i oblikovali u male pizze. Napravili smo ih više vrsta i sa svakom redom bili oduševljeni.

pizza_weber_vilicomkrozhrvatsku
Weber Pulse 1000 nam doseže maksimalnu temperaturu preko 300 °C što je puno bolje za savršenu pizzu od klasične pećnice i za pečenje treba tek nekoliko minuta.
Pošto nemamo naviku držati već unaprijed pripremljen umak pri ruci, i za to imamo svoje brzinsko rješenje. Konzervu pelata usitnimo u blenderu ili štapnim mikserom, dodamo šaku svježeg začinskog bilja koje nam odgovara. Mi koristimo bosiljak i origano uvijek. I ubacimo prstohvat šećera.
Tim umakom premažemo pizzu i dalje redamo sastojke po želji. Sir je obavezan, a na njega redamo druge sastojke, meso ili povrće, što kome odgovara, a posebno nas je oduševilo jaje koje se u roštilju savršeno ispeklo.
Naravno, ovo sve možete napraviti i u svojoj pećnici.

pizza_weber_vilicomkrozhrvatsku

Ovih ćemo dana više roštiljati na našem balkonu, a recepte i ideje dijeliti i s vama.

U slast!

MOGLO BI VAS ZANIMATI