Prošlog vikenda u klubu Roko na Jarunu održano je još jedno Badel Masterclass Cup natjecanje, a naš nam je Petar Knežević Žeruk napisao kratki izvještaj s ovog interesantnog događaja.

Badel Masterclass omogućava stjecanje barmenskog znanja, a Badel Masterclass Cup je prilika za testiranje stečenih vještina uz bogate nagrade za najbolje.
Ovo natjecanje nije samo za barmene i konobare, nego i za sve koji se žele dokazati – u posluživanju, miksanju i kreativnosti.
Nagradni fond natjecanja je visok te pobjednik u finalu koje će se održati u Zagrebu 17.travnja osvaja 25.000 kn, drugoplasirani 10.000 kn, a treća je nagrada 5.000,00 kn.
Nakon što su izabrani finalisti u Splitu i Rijeci, red je došao na grad Zagreb nakon kojeg ovo natjecanje putuje i u Osijek. Zanimljivo je da će se iz sva četiri grada odabrati po 5 najboljih kandidata, te još 5 s najboljim rezultatom, no najveći broj prijava je stigao baš iz našeg glavnog grada.

U Zagrebu se okupilo dosta poznatih imena, od Romana Rabika, Marina Karinje, Denisa Vlahovca pa do nekih novih klinaca i zaljubljenika u koktele. Također su tu bili i barmeni iz dvije zagrebačke škole barmena – Nekić Barology Cocktail studio i Art of bar academy.
Samo natjecanje je organizirano uz poštivanje svih epidemioloških mjera.

Našao se tu i veliki broj zanimljivih kreacija pa žiriju nije bilo lako. U žiriju su bili Mario Majcen, Danijel Furčić, Ante Žigo i Zlatko Orečić kao tehnički sudac.
Nakon što su kandidati izvukli brojeve krenulo je samo natjecanje. Za pripremu tri svoja signature koktela s Badelovim Pelinkovac Antique imali su 6 minuta, a nakon tog dijela kandidati su imali test pouringa i noseinga.
Za one koji žele znati više: noseing – kandidati su morali prepoznati na nos 3 bijela pića, a free pouring je ulijevanje iz ruke bez mjerice.

Nijanse su odlučivale, a zanimljivo je da je su noseing i free pour odlučili o finalistima. Kandidati su imali mogućnost osvojiti maksimalno 30 bodova iz svakog područja.

Ovom prilikom čestitamo finalistima koji su svoje mjesto u daljnjem natjecanju itekako zaslužili: Vladimir Poscho, Kristian Marijančević, Petar Štefanac, Roman Rabik i Nikola Vrček.

Sponzori natjecanja uz Badel su Botanica Spices, Red Bull , Ice Product koji se pobrinuo za led te ugostiteljski objekti domaćini natjecanja.

Za kraj bih još spomenuo da sredinom travnja počinje BMC vol 2. – zanimljiva edukacija organizirana od strane Badela. Prvu edukaciju je završilo preko 3000 zadovoljnih polaznika pa svakako preporučujem da se pridružite u novom krugu edukacija.

MOGLO BI VAS ZANIMATI

  1. Hushfl

    18. rujna 2022.

    pregabalin 75mg tablet order generic pregabalin 150mg pregabalin 150mg pills

Comments are closed.