U potrazi ste za terasom i vrhunskim mesom u Zagrebu? Imamo rješenje – The M Brothers u Varšavskoj ima sve.

O njihovim smo burgerima već pisali, a s otvorenjem terase (ili terasa u njihovom slučaju), došli su i oni – odležani steakovi Angus goveda s njihove farme. Brzo smo pohitali u provjeru, a osim domaćina koji su vrlo rado s nama podijelili sve tajne svog mesa, dočekale su nas i dvije terase. Odlično je što možete birati. Hoćete li sjesti na onu uličnu stranu i usput pozdraviti mnoge poznanike ili se ipak želite smjestiti u onaj skriveni dio do kojeg dođete kroz haustor za koji mi nismo niti znali da postoji, izbor je samo na vama. Obje terase su opremljene grijalicama što je u ovom još nestabilnom periodu itekako bitno.
Nakon otvorenja i burgera,sada smo došli isprobati i neke nove steakove.

The M Brothers: Nakon farme i odličnih steakova – sada njihove burgere možete probati u centru Zagreba

No, prvo smo morali utvrditi gradivo i provjeriti je li burger na istom nivou ili su ga čak poboljšali. Nismo ostali razočarani. Podijelili smo za predjelo jedan BBQ burger – novi član obitelji burgera u ponudi koji po promotivnoj cijeni možete isprobati za 60 kuna uz krumpiriće i 0,5 l točenog Zlatnog mede Pivovare Medvedgrad. Mi smo uz naš burger popili baš tog Zlatnog medu i jednog Baltazara spomenute pivovare. Pošto sami peku peciva i sa svakim novim uče – bome su ih doveli gotovo do savršenstva.

Njihovo kućno hrskavo zapečeno pecivo dobro drži bogati sadržaj. Sočno krupno mljeveno meso okus baš kakav treba imati, rahlo je, a mi bismo ga vjerojatno još malo manje pekli iako je ovo već bilo odlično i vidio se veliki napredak od prošlog burgera pa se već veselimo svijetloj budućnosti ovog restorana i njihovih mesnih specijaliteta. Masnoća od hrskavog špeka unutra sve čini još slasnijim, a moramo spomenuti i njihove onion ringse koji su također dodatak u ovom burgeru. Sami ih pripremaju u objektu pa ako niste odveć gladni, a došli ste na pivicu po nenormalno niskoj cijeni za ovaj dio grada – porcija onion ringsa ili krumpirića s umakom od sira se čini kao sasvim logičan izbor.


Taman smo mislili predahnuti od predjela, a već su na stol stigli kruščići s kajmakom i dvije vrste namaza – pesto od rikule s cherry rajčicama i špek s namazom od patlidžana. Taj su “pozdrav iz kuhinje” osmislili za goste prije steaka, da grickaju dok čekaju neki od veličanstvenih komada mesa zbog kojeg se do ovog restorana poteže čak iz drugih krajeva države.


Ovi su se momci već itekako ispraksirali u potrazi za novim cutovima mesa za koje možda niste niti čuli ili niste do sad imali prilike probati. Osim standardne ponude steakova – ribeye, t – bone, London broil i sirloin tip, pod nazivom butchers cut vas očekuju steakovi kojih nema mnogo, nisu uvijek isti u ponudi već se prepuštate majstorima od rezova u ruke. Naravno, mi smo se odlučili za tu verziju i širom otvorenih očiju čekali svoj skirt steak – rez mesa koji se nalazi na samom ošitu odležan mjesec dana. Skirt steak je nešto tanji, a Ribafish ga je vješto usporedio s natur šniclom s trajekta kojeg se sjeća iz djetinjstva (da, bilo je to davno). Nemojte očekivati meso koje se rastapa u ustima, ali je zato u njemu sav okus.

Moram priznati da sam prema najavljenom očekivala još žilaviji komad mesa, no ovo je i dalje bilo mekano, sočno i u potpunosti drugačije. Bez puno kompliciranja uz minimalno začina na ovom odležanom komadu mesa i ne treba vam ništa drugo, iako uz njega dolazi prilog od odličnog grilanog povrća i gljiva, zapečeni kruščići i chimichurri umak, a bio je tu i pire sa sirom i origanom. Interesantan prilog za ljubitelje origana i neobičnih kombinacija, a sir je u pireu dao tu neku ljepljivost koja je baš odgovarala uz sokove iz samog steaka.

Popili smo i čašu crnog kućnog vina, a same cijene pića su nešto što nećete naći često u centru grada – Zlatnog medu od 0,5 l možete popiti već od 19 kn, 1 dcl kućnog bijelog vina Kopjar cuvee ćete platiti samo 8 kn, dok je crni Legovina cuvee na ponudi od 10 kn za 1 dcl.

I ne zaboravite, promotivna ponuda BBQ burgera i 0,5 l Zlatnog mede traje ovaj petak i subotu u Varšavskoj 8. Svakako navratite!

The M Brothers, Varšavska 8
099 377 3699
www.the-m-brothers.com
info@the-m-brothers.com

MOGLO BI VAS ZANIMATI