Postoje inicijative koje znate da morate podržati, a jedna od takvih definitivno je i ona koju je nedavno pokrenula književnica, novinarka i influencerica Zora Bjelousov

Osebujna i svestrana Zora Bjelousov je, naime, u suradnji s Four Wheel Coffee Roastersima i Karlom Purićem te sjajnom ilustratoricom Majom Tomljanović, osmislila kavu s važnom porukom i plemenitim ciljem. Na svom je Instagram profilu prošlog tjedna napisala kako je limitirana edicija specialty kave sa statement vizualom nastala kako bi se na decentan, ali vrlo jasan način, kroz buket cvijeća, pokazao srednji prst svima onima koji si uzimaju za pravo raspolagati ženskim tijelom na bilo kakav način. Upravo zato, kava nosi naziv MOJE TIJELO, MOJ IZBOR.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Zora Bjelousov ?? (@zora_bjelousov) on


Naša Ena Kokanović isprobala ju je pa nam cijelu stvar oko ove kave odlučila pretočiti u nekoliko jasnih i glasnih riječi.

“Neovisno o tome koji je vaš odabir, slažete li se sa svime što nam je servirano ili ne, smatram da je dužnost podržati ovakve inicijative širenjem vijesti, pričanjem ili kupovinom, ako ste u mogućnosti. Naime, potaknuti lošim stanjem ženskih prava u našoj zemlji, Four Wheel Coffee Roasters su predstavili jednu lijepu suradnju između Zore Bjelousov i Maje Tomljanović te su izdali limitiranu ediciju specialty kave ‘MOJE TIJELO MOJ IZBOR’, a 10% od svake prodane kave donirat će za Centru za seksualna prava Ženska soba i njihovom Centru za žrtve seksualnog nasilja.

Koliko god mi mislili da, ako se o nečemu ne priča, to se ne događa, nažalost, postoje žene čiji život ovisi o radu ovog Centra, a postoje i one koje su, srećom, spašene baš zbog rada Ženske sobe. Ako ste u mogućnosti kupiti ovu vrećicu kave, javite im se na sve moguće kanale – Instagram, Facebook. Možete je kupiti u zrnu, mogu vam je samljeti. O kvaliteti kave ne moram niti pričati, a za ovu inicijativu kreatorima iste mogu samo reći HVALA! Ako želite podržati Žensku sobu, posjetite njihovu stranicu i doznajte kako.”

 

kava_zora_bjelousov_ena_kokanovic

Ena Kokanović Nagy

 

 

Kava je, kako je na svom Instagram profilu napisala Bjelousov, pažljivo složen blend vrhunskih južnoameričkih sorti iz Brazila, Kolumbije i Nikaragve te će vam donijeti prekrasne i bogate arome čokolade i karamele. Nabaviti je možete u pržionici Four Wheel Coffee Roasters, na adresi Martićeva 67/4 ili se javiti putem društvenih mreža. Mi bismo još dodali kako kava zvuči fantastično, a pakiranje je jedno od onih koje se ne sprema u kuhinjske ormariće, već se ponosno drži na kuhinjskom elementu. Genijalno, bravo ekipa!

MOGLO BI VAS ZANIMATI