U niskom smo startu za prvomajske roštilje, a ako ste sad shvatili da vam još samo nešto bitno od opreme nedostaje – vrijeme je za novi BBQ Hot Yard shop! Na jednom ćete mjestu pronaći baš sve što vam treba za vrhunski roštilj!

Nakon što ste nakon Arene krenuli za Brezovicu i prešli prugu, s lijeve strane vas čeka mala roštiljska pećina puna zlata, dragulja i općenito apsolutno svega za obožavatelje mesa!

Ako živite u Zagrebu i okolici i pravi ste fanatik steakova, roštilja, smokera i svega što ide u ozbiljnu priču s mesom, vjerojatno ste na nekom eventu naletjeli na Davora Šuškovića, čovjeka koji je uz svakodnevni 9-17 posao, svoj hobi konačno dignuo na jednu višu dimenziju.

Naime, Davor je onaj lik koji stoji iza brenda Davor’s Quadrillage (to vam je ono crno kaj ostane na mesu od rešetke!) i pokraj nečega iz čega se dimi, i onda iz te metalne kutije vadi najraskošnije, najsočnije i najukusnije komade mesa koje ste ikada probali. I to ga toliko ispunjava da se odlučio na hrabar potez – otvorenje butika mesa i opreme za roštilj.

Kako lokal ne bi imao samo roštilje, ugljen, rukavice i drvo za smokere, pobrinuo se Goran Vrabec koji je s Davorom ušao u posao i nakrcao police sjajnim ljutinama od jednog pa do valjda milijarde scovillea, a sve s etiketom njegovih dugouzlaznih brendova VolimLjuto.com i SpicyDays.com.

Kada se doda da u frižideru uvijek ima nekog finog domaćeg crafta (naletjeli smo na Pozoj i Therapy Zmajske pivovare), i kada znate da je Davor najsretniji kad nekome može ispeći meso i uživati u zasluženim komplimentima, jasno vam je da je vrijeme za izlet u BBQ Hot Yard!

Točnu definiciju BBQ Hot Yarda smo maznuli s njihove stranica.

„To je mjesto gdje će ljubitelji roštilja moći nabaviti svoj novi roštilj na ugljen, plin ili struju, moći razgledati novu opremu kojom će još više proširiti mogućnosti svog roštilja, ali isto tako i mjesto gdje će moći nabaviti sve vezano uz roštilj, od ugljena i noževa, preko dasaka i posuđa pa sve do vrhunskog mesa, umaka i začina. Takvo mjesto smo zamislili i takvo mjesto smo ostvarili. Gdje? U Zagrebu, u Remetincu, odnosno preko pruge, na Brezovičkoj cesti 21!“

BBQ Hot Yard shop ne želi biti samo još jedna u nizu trgovina s opremom za roštilje poput sterilnih auto salona, nego mjesto gdje će se održavati razne BBQ radionice i slični događaji. 

„Kod nas će se uvijek moći napraviti demonstracija pripreme jela na roštilju, bilo to neko brzo pečenje na visokoj temperaturi ili pravi Low & Slow BBQ koji rezultira najspektakularnijim jelima poput brisketa.“, riječi su Davora koji nam pokazuje unutrašnjost lokala.

Nakon upoznavanja s Mateom što inače vodi Hot Yard dok nema Davora, a sada stavlja meso na jedan od mnogo roštilja (kojih ima kao vrtnih patuljaka ili gipsanih lavova po Zagori) i sjedamo za stol očekujući opet neko grilano čudo. I bilo je. Koliko sam vratina i ćevapa upropastio na vikendicama, jedva mogu pogledati Davoru u oči kad onako slasno nareže meso na dasci, a svaki komad dotjeran kao za izložbu.

Čovjek je stvarno vrh mesopečstva u Hrvata i ako već i niste sigurni biste li otprve kupili Big Green Egg ili kanadskog Napoleona, svakako posjetite neku od njegovih radionica i popravite svoje pečenjarske skillove. Dubok naklon.

„BBQ Hot Yard je projekt nastao iz ljubavi prema hrani, primarno prema BBQ načinu pripreme iste. Ljudima želimo pokazati da BBQ nije isto što je roštilj u našim krajevima nego da to može biti puno više. Nudimo Premium BBQ Catering na bilo kojem događanju i s menijem prema dogovoru, uz uvjet da sva jela radimo na roštilju. Glavna nit vodilja nam je da se držimo standarda koje postavimo i od njih nema odstupanja odnosno – radimo pravi BBQ, bez kompromisa! Osim BBQ Cateringa smo i brand ambasadori Napoleon roštilja pa nam se slobodno obratite za savjet ili preporuku za kupnju roštilja.“

Uglavnom, par steakova, burgera (Gastro Branimir Utrine, obavezno naletjeti kad ste već prešli Savu ili idete na utrinski bazen) Volim ljuto dodataka (ima ih u 600 restorana u Hrvatskoj, kraljevi!) i Pozoja kasnije, pada mrak, a Mateo zaključava lokal pospremivši tronožne metalce u trgovinu. Pa čak i „Rumbu“, kako smo od milja nazvali stolni roštiljčić Ofyr na kojem smo podosta perverzno na sokovima mesa ispekli i kockice ananasa. A nije bio ni četvrtak, kamoli vikend…

Posuđe od lijevanog željeza, aluminija, četke, pribor za okretanje, daske, dry ageing vrećice, oni dimnjaci za brzo kurenje ugljena (gdje ste bili cijeli moj život, pola plućnog krila mi je ostalo na puhanju u žar), senfovi, umaci, kiseliši, sve vas to čeka tijekom radnog dana na par stotina metara od Arene Zagreb.

Ne čekajte da vaš susjed kupi savršen roštilj i sve za na i oko njega, nego jednom u životu vi budite susjed kojem se zavidi! Dođite u BBQ Hot Yard shop i uživajte u najboljoj opremi za najkvalitetnije meso. I javite detalje!

BBQ Hot Yard
Brezovička cesta 21 10000 Zagreb

BBQ Hot Yard


info@bbqhotyard.com
FB: https://www.facebook.com/bbqhotyard/?ref=page_internal
IG: bbqhotyard

 

MOGLO BI VAS ZANIMATI