Gastro blogeri Darko Kontin i Darko Debić, svaki na svoj prepoznatljiv način, kreirali su ljetne kuharice koje vrlo jednostavno možete preuzeti u samo dva klika

Njegovim maštovitim receptima redovito se divimo, njegov Instagram profil jedan je od onih na koje odlazimo po dozu inspiracije, a kada smo vidjeli da je gastro bloger Darko Debić za svoje pratitelje pripremio ljetnu kuharicu, odmah smo znali da je u pitanju nešto zbilja posebno. I nismo se prevarili. Njegova kuharica dolazi u PDF formatu pa je tako mogu preuzeti baš svi zainteresirani, a u zbirci recepata pod nazivom Slatko ljeto pronaći ćete detaljne upute za pripremu tartova, rolada, kolača i torti, pa čak i sladoleda.

 

slatko_ljeto_darko_debić_vilicom_kroz_hrvatsku

 

Od 10 recepata, koliko ih je Darko Debić uvrstio u svoju kuharicu, posebno nam se sviđa onaj za cheesecake s mangom i limetom, tortu s pistacijama i malinama te onaj za čokoladni sladoled. Dobro je spomenuti i kako priprema većine slastica iz kuharice ne uključuje pečenje te su, kako je u uvodu naveo Darko, odličan izbor za tople ljetne dane.

Kuharicu Slatko ljeto Darka Debića možete preuzeti na njegovom blogu Samo jedan griz.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Darko Debić (@samo_jedan_griz) on


Vratimo li se pak čak tri ljeta unazad, u 2017. godinu, prisjetit ćemo se kako je svojim pratiteljima ljetnu kuharicu u PDF formatu predstavio i jedan od najpoznatijih domaćih gastro blogera, Darko Kontin. On je, baš poput prije spomenutog imenjaka, također pripremio zbirku jednostavnih, laganih recepata stvorenih za duge, vruće dane koji ne zahtijevaju dugotrajno pečenje ili stajanje kraj štednjaka. Darko Kontin, za razliku od Debića, u svoju je kuharicu uvrstio kombinaciju slanih i slatkih recepata, a najviše su nam se svidjeli oni za mini pizze na podlozi od tikvica, hladnu jogurt juhu s lososom, oradu s palentom te, naravno, onaj koji omiljeni ljetni napitak pretvara u neodoljiv desert – Mojito cheesecake u čaši.

Mini ljetnu kuharicu Darka Kontina preuzeti možete na njegovom blogu Darkova Web Kuharica.

 

darkova_mini_ljetna_kuharica_vilicom_kroz_hrvatsku

MOGLO BI VAS ZANIMATI