Popularni festival Foodballerka, ove se godine udomio na platou Tuškanac i traje baš koliko i nogometna groznica, od 11.6 do 12.7.! Mi smo brzo pohitali provjeriti što se sve tamo nudi!

Moram vam priznati, nisam baš od sporta pa čak ni kad se zaigraju ovako velika prvenstva, ali zato uvijek podržavam dobar program na otvorenom za ljude željne druženja. Veseli me što ne moram čak niti gledati utakmice da bih uživala u dobroj hrani, hladnom piću, čak i muzici sa stagea.

 

View this post on Instagram

A post shared by Foodballerka (@foodballerka)

Točno to nas je dočekalo kad smo došli isprobati najbolje od ovog festivala!

Krenuli smo odmah jako i to za one koji vole malo neuobičajene okuse. Indijski Namaste na licu mjesta sprema aromatične zalogaje – samose, chicken kebab i chicken biryani, a nas je ipak najviše oduševila jedna delicija u čaši – Lassi mango, shake od jogurta s mangom koji nas je taman osvježio nakon pikantne piletine!

Provjereno dobar Institut za burgere by Mate Janković je za ovu prigodu pripremio burgere s nazivima inspiriranim najvažnijom sporednom stvari na svijetu, a mi smo odabrali burger s bosiljkom Scudetto basil burger i onaj sa slaninom – Il fenomeno bacon jalapeno burger.

Nešto sočniji je bio onaj sa slaninom, ali nam je bosiljak ipak više zamirisao na ljeto! Nismo se branili ni od predobrih krumpirića s vlascem i sirom koji su došli s fenomenalnim umacima. Sve smo smazali, no ipak smo ostavili dovoljno mjesta za ostale kućice.

Osvježili smo se gin tonicom s Foodballerka bara, a nismo mogli odoljeti ni koktelu Skinny beach na kućici Gingle Bells. Ovaj je koktel kreiran za one koji pokušavaju tijelo dovesti u formu pa su u potpunosti iz njega izbacili šećer.

Mi se naših kilograma ne sramimo pa smo odmah krenuli isprobati i što Chef kuha doma. Sendvič s porchettom i umakom od pečenja je baš jedan konkretan mesni obrok koji će taman sjesti uz pivo i navijanje!

Ponuda na El Torovoj kućici nikad ne razočara, a ovaj put, uz njihov već legendarni pomfrit od batata, isprobali smo i quesadillu s pulled porkom. Oduševljenje! Meso se naprosto topi u ustima, okusi na mjestu, a tortilja hrskava, a opet dovoljno čvrsta da zadrži zaista bogatu količinu nadjeva. Svaka preporuka!

Jedva smo dočekali Asian Garden by Marko Palfi gdje su nas dočekale njegove fusion delicije. Palfi ni ovaj put nije podbacio.

Prvo nas je osvježio gemištom sa svoje kućice gdje toče već legendarni Polpol vinarije Štampar, a onda smo navalili na njegov Katsu sando japanski sendvič sa svinjetinom u panko mrvicama koji se poslužuje isključivo u bijelom tost kruhu. Savršeno zapečeni kruh, a unutra najhrskaviji omotač oko sočne svinjetine. Ovo bismo jeli svaki dan.

Dobro, ne bismo odbili ni Kobayashi – azijski šiš kebab u mekanom pecivu s hrskavim dodacima i taman pikantan da onaj spomenuti gemišt još finije klizi niz grlo.

Nismo propustili isprobati ni koktel s kućice Cocktail bara A most unusual garden, a tamo smo se odlučili na Cherry spritz – osvježavajući koktel s ginom i pjenušcem!

Kada smo punih trbuščića krenuli kući, taman nas je na izlazu namamila i najslađa kućica – Le Kolača i njihova virtuoza Roberta Hromalića. Sladoled od manga za bogove (mango je totalni hit ovih dana), a bome nismo odoljeli ni eclairu s pistacijom i višnjom. Kao i uvijek bez greške, a jedini grijeh Le kolača je što zove na još. Naravno da smo sladoled toliko brzo pojeli da nismo ni fotku napravili, ali niže na fotki možete vidjeti da ni s drugim okusima ne možete pogriješiti!

Svakako posjetite festival, uživajte u dobroj hrani i piću, navijajte i upijajte dobru vibru Foodballerke, možda čak i pogledate neku tekmu!

MOGLO BI VAS ZANIMATI