Povodom 130 godina poslovanja, Franck se udružio s poznatim chefovima Jeunes Restaurateurs (JRE) s kojima uspješno surađuje već više od pet godina. Chefovi
su tako svoje kuhinje zamijenili onom u Franckovom restoranu za zaposlenike te im pripremili vrhunski izbor tradicionalnih jela za ručak.

JRE Hrvatska, udruženje vrhunskih chefova i vlasnika restorana, ponosni je član međunarodne obitelji koja djeluje u 16 zemalja i okuplja najkreativnije chefove i više od 350 gastronomski ambicioznijih restorana. Ovoga su puta u Francku kuhali šefovi kuhinja iz renomiranih restorana diljem Hrvatske kao što su Dubravkin put iz Zagreba, Navis i Villa Ariston iz Opatije, Konoba Pelegrini iz Šibenika, konoba Boba iz Murtera, restoran Korak iz Plešivice, Konoba Zijavica iz Moščenićke drage, te restoran Pergola iz Savudrije.

Naravno da smo i mi došli pozdraviti naše chefove pa i isprobati jela koja su ponudili u Franckovom restoranu, a svakako pozdravljamo i odabir menija s mirisom tradicije cijele Hrvatske.

MENU:
1. Konoba Pelegrini – sušeni morski pas sa orzom
2. Konoba Boba -maništrun od sipe sa slanutkom
3. Restoran Zijavica – varivo od hobotnice sa graškom
4. Villa Ariston – okruglice od piletine sa tikvicama i koromačem
5. Restoran Dubravkin put – ragu od crne slavonske svinje i dimljeni krumpir
6. Restoran Pergola – svinjska rebarca i graten od krumpira
7. Design Hotel Navis – kobasice, ombolo i kiseli kupus
8. Restoran Korak – rolada od turopoljskog odojka sa salatom

Svoje su kulinarsko umijeće Franck zaposlenicima pokazali kroz posebno osmišljen jelovnik temeljen na tradicionalnoj recepturi kraja iz kojeg dolaze. Na slavljeničkom jelovniku za zaposlenike bile su tako kobasice i kiseli kupus, okruglice s piletinom i tikvicama, svinjska rebarca i krumpir, sipa i čičvarda, ragu od crne slavonske svinje te mnoga druga jela od kojih je svatko birao ona po svome ukusu. Upravo je spoj nesvakidašnjih i pomalo zaboravljenih gastronomskih delicija s potpisom poznatih chefova bila jedinstvena prilika za prigodnu proslavu velike 130. obljetnice kompanije.

Franckovapriča seže u 1827. godinu kada je mladi, ambiciozni njemački poduzetnik Johann H. Franck po prvi puta uspio ljekovitu biljku cikoriju preraditi u napitak od cikorije. Zagrebačka tvornica otvorena je 1892. godine na tadašnjoj periferiji Zagreba, u Vodovodnoj ulici gdje se
nalazi i danas, a početak djelatnosti utemeljila je upravo na ideji Johanna Francka, prerađujući cikoriju u topli napitak. Kompanija je strateški usmjerena na daljnji razvoj te održivi rast poslovanja u kategoriji toplih napitaka kroz kontinuirano ulaganje u proizvodnu izvrsnost i primjenu naprednih tehnoloških rješenja te razvoj inovativnih koncepata i proizvoda kojim uvodi nove trendove i doprinosi razvoju cjelokupnoga tržišta. To je vrijednost na kojoj je kompanija izgrađena i predstavlja jednu od okosnica poslovanja.

Nismo propustili niti popiti kavicu na samom kraju, pozdraviti ovaj način proslave velikog rođendana pa poželjeti Francku još puno dobrih godina!

MOGLO BI VAS ZANIMATI

  1. Odgovori

    נערות ליווי

    18. ožujka 2022.

    This is the right website for anyone who wants to understand this topic. You understand so much its almost hard to argue with you (not that I really would want toÖHaHa). You certainly put a brand new spin on a subject that has been discussed for many years. Wonderful stuff, just wonderful! This is the right website for anyone who wants to understand this topic. You understand so much its almost hard to argue with you (not that I really would want toÖHaHa). You certainly put a brand new spin on a subject that has been discussed for many years. Wonderful stuff, just wonderful! נערות ליווי בלוד

KOMENTIRAJ