Ove smo subote u predivnom ambijentu MM Kantine na kraju Ilice imali priliku, u društvu dvadesetak sretnika, isprobati jela nastala u duelu učitelja i učenika – Tom Gretić i Teo Ivanišević su nas izuli iz cipela!

Ideja open space kuhinje je uvijek dvosjekli mač – gosti zaista uživaju u predstavi koja se odvija iza inače zatvorenih vrata, a pogotovo je to gušt gledati kad su ispred vas ljudi od kojih možete svašta naučiti, dok s druge strane, chefovi konstantno bombardirani pitanjima pa im svaka čast na tome što su odlično izdržali naše upade sa strane.

Ostali smo oduševljeni koliko Tom i Teo, unatoč svojim postkulinarskim smjerovima u kojima su se našli u zadnje vrijeme, nimalo na zaboravljaju fantastično kuhati. U tome im se pridružio i Miro Marić, koji je nakon završene priče u lošinjskoj Alhambri karijeru odlučio nastaviti upravo u novom projektu Toma Gretića, koji je iz konzultantskih voda ponovo uplovio u restoranske.

Nije da se ne veselimo i jedva čekamo otvorenje novigradskog restorana Chemistry u Boutique hotelu Palazzo Rainis. Tea sam upoznao i oduševio se njegovim radom kad je još bio u Apetitu, i kad sam ga počeo štovati kao kralja agruma i krema, a upravo je to i potvrdio večerašnjim “nastupom”.

Kiselina iz voća spojena s morskim i kopnenim namirnicama prve klase, za koje je već godinama zadužena MM Kantina, dizale su ljestvicu sve više i više, upravo kao i sve što je taknuo njegov mentor i učitelj Tom Gretić. Teo Ivanišević je danas zaposlen u biznisu opskrbljivanja vrhunskih jahti i aviona najboljim jelima. Srećom, i dalje kuha epohalno!

Igrali su se s kamenicama, rombom, rubiom gallegom, ali ono što su obojica stvorila od golubljih prsa, zaslužuje ući u svaku kuharicu. Jednom riječju, oduševljenje.

Večer je proletjela u uživanju u vinima koje je specijalno za ovu prigodu birao vlasnik MM Kantine Marijo Mendek, vrhunskim namirnicama i nezaboravnim jelima, i bilo bi divno ovakve veličine gledati barem jednom u sezoni. Veličanstvena večer, svaka čast organizatorici Martini Grahovac i cijelom timu, ovo se mora ponoviti!

M E N U

1. Slijed: Kamenice Daniel Sorlut, Francuska
*Domaine Henry Goutorbe, Brut šampanjac

 

2. Slijed: Carabinero s blue fin tunom
*Domaine Bernard Defaix, Chablis 1er Cru „Vaillond“ 2019

3. Slijed: Prsa goluba & Lafitte foie gras
*Von Winning, Riesling Grand Cru „Grainhubel“ 2020

4. Slijed: File atlantskog romba od 5 kg
*Domaine Michelot, Meursault 2016

5. Slijed: Rubia gallega dry aged strip loin i teleće brizle
*Elio Altare, Barolo 2017 / Mendek, Selekcija Plavac Mali 2009

 

Za sve sljedeće akcije prijavite se putem emaila: info@mm-kantina.hr

WEB: www.mm-selekcija.hr/kat/mm-kantina-gostovanja

FB: https://www.facebook.com/events/1891772767681018?ref=newsfeed

MOGLO BI VAS ZANIMATI

  1. נערות ליווי

    18. ožujka 2022.

    This is the right website for anyone who wants to understand this topic. You understand so much its almost hard to argue with you (not that I really would want toÖHaHa). You certainly put a brand new spin on a subject that has been discussed for many years. Wonderful stuff, just wonderful! This is the right website for anyone who wants to understand this topic. You understand so much its almost hard to argue with you (not that I really would want toÖHaHa). You certainly put a brand new spin on a subject that has been discussed for many years. Wonderful stuff, just wonderful! נערות ליווי בלוד

Comments are closed.