Bez obzira na to iz kojeg dijela zemlje dolazite, ekipa iz Mrvice.hr mislili su baš na sve. Baškotini, paprenjaci, cukerančići i medenjaci, u njihovoj ponudi svatko može pronaći dio svog djetinjstva.

Pripremljeni od domaćih sastojaka, s pričama iz bogate tradicije pojedinog kraja Mrvice keksići ono su najslađe čime se danas možete prisjetiti okusa djetinjstva, prizvati mirise iz kuhinje svojih baka ili pak sjećanja s važnih događaja, onih koja se pripremala bogata trpeza, a mi kao klinci skakali oko stola i čekali trenutak kada ćemo napokon moći navaliti na slatke delicije.

Bez obzira dolazite li iz Dalmacije, Istre ili pak ste rođeni i odrasli u Zagrebu, ekipa iz Mrvica mislila je na priču svakog od nas i napravila keksiće prema originalnim tradicionalnim recepturama od samo najboljih sastojaka. Svaki je keks, saznali smo, oblikovan ručno, te je time zadržana dosljednost, originalnost i prepoznatljivost kraja iz kojeg potječe, a zanimljivo je spomenuti i kako se iza svake vrste keksića krije neka nova, više nego zanimljiva priča. Tako su, primjerice, rapski muštaćoni rađeni kako bi nas podsjetili na mame koje su ove keksiće pripremale za svoje pomorce, a medenjake je pak ekipa iz Mrvica posvetila zagrebačkim bakama koje su aromatične zalogaje pripremale svojim unucima za blagdane.

 

mrvice_hr_vilicom_kroz_hrvatsku

 

Osim navedenih, u ponudi Mrvca možete pronaći i bračke baškotine s narančom i smokvama, hvarske keksiće s limunom i lavandom, imotske rafijole s orasima, istarske cukerančiće s istarskom malvazijom, dalmatinske keksiće s rogačem i čokoladom te hvarske starogrojske paprenjake. Isprobali smo ih gotovo sve i, u usporedbi s originalnim slasticama koje smo imali prilike isprobati na mjestima gdje se tradicionalno pripremaju, priznat ćemo vam, nismo im našli baš niti jednu zamjerku. Keksići su hrskavi, aromatični i idealni uz šalicu kave ili čaja, ujutro, popodne ili navečer, a zbog divnog pakiranja mogu poslužiti i kao slatki poklon za najdraže.

 

mrvice_hr_vilicom_kroz_hrvatsku

 

Naš su favorit hvarski keksići s lavandom i limunom, taman dovoljno aromatični i toliko prhki da se instantno tope u ustima, brački baškotini u koje smo se zaljubili zbog poštene doze smokava, ali i dalmatinski keksi s rogačem i čokoladom, onako hrskavi, bogatog čokoladnog okusa. Svaka vrsta priča priču za sebe, a kada ih se spoji pa se njihove arome pomiješaju u kakvoj slatkoj zdjeli, dobiva se neka sasvim nova dimenzija uživanja u slatkišima i gotovo da se možete zamisliti kako sjedite pored mora, srčete popodnevnu kavicu i uz miris borova s obližnje plaže uživate u tradicionalnim morskim okusima. Ovog ljeta, dok u daljinu gledamo s vlastitih gradskih balkona i maštamo o godišnjem odmoru, nekako nam je baš to potrebno i upravo zato, dobra je vijest kako sve Mrvica keksiće možete naručiti na njihovoj službenoj stranici, ali i kupiti u Cremme slastičarnici u zagrebačkoj Tkalčićevoj ulici.

 

mrvice_hr_vilicom_kroz_hrvatsku

 

Mi već jedva čekamo obnoviti zalihe za one posebno nostalgične prilike, a nadamo se i kako će ekipa iz Mrvica razmisliti o uvođenju više vrsta tradicionalnih keksića iz kontinentalnog dijela zemlje pa da i Slavonci mogu uživati u svojim šapama, Međimurci u kruhekima i Zagorci u svojim keksićima na mašinu kad god i gdje god požele.

 

MOGLO BI VAS ZANIMATI