Danas se u Sigetu otvara KSS Burger One – mali burger bar koji će sigurno narasti u jednu kultnu priču zbog koje će se do Froudeove 7 s veseljem potezati i iz drugih krajeva Zagreba. Bili smo tamo, isprobali dva burgera od četiri koja će se u ovom baru nuditi, a Ribafish je napisao i par rečenica više o cijelom projektu multitalentiranog Renata Đošića – Renmana!

kssburgerone_ribafish_vilicomkrozhrvatsku

Ako u ova šugava vremena krećete s otvaranjem biznisa, ili ste mrvicu ludi ili imate testise od kevlara. Renato Đošić, poznatiji kao Ren, odnosno Renman iz reperske faze svog života, kada je postao i ostao istinski heroj ulica i kvartova, ove će srijede sjediniti sve to i otvoriti burgernicu KSS Burger One u Sigetu na adresi Froudeova 7.

U biti, burgeraj je toliko malen da više nalikuje na DJ kabinu u kojoj umjesto na pločama legendarni Ren žonglira pecivima, umacima, salatama i, moramo priznati stvarno izvrsnim mesom.

„I meso i špek su domaćeg porijekla. U zadnjih par godina po Zagrebu, Braču i na raznim festivalima sam izučio zanat i rekao – sad ili nikad, našao lokaciju, i to ti je u biti to.“ rekao je Ren pomno brišući višak masti s užarenog lima.

kssburgerone_ribafish_vilicomkrozhrvatsku

U blizini je na svega dvadesetak metara i kultni novozagrebački craft kafić AE, kao i bezbroj drugih lokala za prisjest, ali možda je najbolje topli burger kao nekad smazati u hodu na putu do kuće. S nadom da će netko drugi oprati fleke, jer su Renovi burgeri stvarno sočni. Pecivo je izvanredno, na putu prema krafnama na početku Gajeve, salata taman narezana na rezance, umak je klasičan KSM (kečap, senf, majoneza), sir korektan, gauda, a meso i špek smo već nahvalili.

KSS nudi četiri burgera, classic, cheese, chicken i country, cijene su za ovaj stvarno pošten obrok od 40 do 50 kuna, a trenutak kad vidite čovjeka koji je obilježio glazbeno desetljeće kako s ljubavlju i nevjerojatnom pažnjom brine o svakom milimetru vašeg obroka – jednostavno je neponovljiv.

kssburgerone_ribafish_vilicomkrozhrvatsku

Naletite u Froudeovu 7, pružite priliku pioniru hrvatske hip-hop scene, grafiteru, breakdanceru, kuharu, TV zvijezdi, ocu i izvrsnom burgerdžiji Renu, i prisjetite se nekih dobrih starih vremena.

Za kraj, nekoliko brzopoteznih:

Ren, otkud ime pečenjare?
Kvalitetno, sočno i sjajno, skraćeno KSS – eto!
Tko ti je burgerski uzor?
Nikola Božić, Đurina Hiža, lik je izvrstan!
Koje meso koristiš, ako nije tajna?
Čistu junetinu – plećka, vrat i masnoća (20%)
Koje je radno vrijeme, ima li dostave ili nek ljudi i hodaju malo?
Od 10 do 22, dostava uskoro!
Kome je namijenjen tvoj burgeraj?
Svim burgeroljupcima i onima koji će to tek postati. Kad dođu do KSS-a! (smijeh)

kssburgerone_ribafish_vilicomkrozhrvatsku

MOGLO BI VAS ZANIMATI