Irena s bloga Pregacha s nama je podijelila recept za neobično brz i jednostavan čokoladni desert

“Brže i finije ne može”, skromno je svoj novi desert opisala Irena s bloga Pregacha, a onda nam pojasnila kako je zapravo riječ o domaćem pudingu od čokolade kojeg je ovog puta odlučila servirati na neobičan način – u obliku najkremastijeg kolača. Za pripremu će vam, rekla nam je Irena, biti dovoljno tek nekoliko sastojaka koje zasigurno imate kod kuće, a onda i malo strpljenja dok čekate da se puding stisne. I to je sve. Recept donosimo u nastavku, a Irenu možete pratiti na njezinom blogu Pregacha, Instagram profilu i Facebook stranici.

 

puding_pregacha

Pregacha

Potrebno vam je:

  • 150 ml vrhnja za šlag
  • 20 g gorkog kakaa
  • 500 ml mlijeka
  • 60 g šećera
  • 30 g gustina
  • 100 g tamne čokolade

Postupak pripreme:

Vrhnje zagrijete (ne treba doći do vrenja), pa u njega pjenjačom umiješajte kakao. Mlijeko, gustin i šećer pomiješajte da se gustin otopi, dodajte smjesu vrhnja i kakaa (kroz sitno cijedilo uspite, da izbjegnete eventualne grudice kakaa). Cijelu smjesu stavite na laganu vatru i kuhajte, uz stalno miješanje. Nakon minutu, dvije dodajte nasjeckanu čokoladu i kuhajte još par minuta dok se smjesa ne zgusne. I dalje će ona biti tekuća, ali fino zgusnuta.

Kad se odlučite u što ćete ih usipati, smjesu usipavajte opet kroz sitno cijedilo. Tako ste sigurni da će tekstura biti perfektna. Smjesu možete rasporediti u čaše ili zdjelice, silikonske kalupe, a ja sam ovaj put kalup za kruh obložila papirom za pečenje sa svih strana, pa sam pažljivo preokrenula na pladanj, s kojeg smo si uzimali tko koliko želi.

Ohladite prvo na sobnoj temperaturi, a onda stavite u hladnjak da se hladi bar 6 sati.

Dobar tek!

 

puding_pregacha

Pregacha

MOGLO BI VAS ZANIMATI