U našem kraju kažu da se za Božić jede perad je “brca” u nazad, pa sve lose ostaje u staroj godini, a za Novu godinu se jede odojak jer “brca” prema naprijed pa sve dobro ide u nadolazeću godinu.

Tako i mi danas za Božić rado odabiremo perad za blagdanski stol, a najpopularnija je svakako kraljica purica. Postoji li razlika između mesa purice i purana, kako do najsočnijih purećih prsa i s čim je sve možemo napuniti, ali i poslužiti, pitali smo upravo proizvođače.

Peradarstvo Baneković posluje od 1995. godine, a bavi se, očito, uzgojem i obradom peradi i to najviše piceka bez kojih ne može proći tradicionalni nedjeljni ručak. U ovo doba godine su pak skoncentrirani na purice koje su trenutno najtraženija roba u gradu, a njihove su itekako tražene jer ih hrane domaćom hranom bez ikakvih primjesa i to se bome osjeti!
Bitan su faktor tu i njihovi zaposlenici koji su svi redom profesionalci s bogatim znanjem i iskustvom, a ponosni su i na svoj moderan pogon u kojem slijede sve najviše standarde u obradi mesa.
Kvaliteta i tradicija su prepoznate pa meso ovog peradarstva možete pronaći na više lokacija na području grada Zagreba, Zagrebačke i Primorsko – goranske županije.


Dok smo tražili svoju savršenu puricu za božićni ručak, zapitali smo se i postoji li razlika između purice i purana. Iz peradarstva Baneković su nam objasnili da u okusu mesa razlike nema, a jedina je razlika u veličini i vanjskom izgledu. Što znači da su purani zapravo savršeni za mnogobrojno društvo za stolom za blagdane.
I sad kad smo pribavili svog purana ili puricu, dolazimo do malih trikova velikih majstora pečenja. Kako ispeći puricu da dobijemo onu filmsku hrskavu kožicu prekrasne zlatne boje, a da meso, pogotovo ono s prsa, ostane sočno?
Nismo ni sumnjali da će rješenje biti zapravo jednostavno, ali vrijedno isprobavanja.
Naime, naši su nam proizvođači rekli da oni imaju dva mala trika: stavi se malo masnog špekeca pod kožu purice pa on polako ispušta masnoću i održava sočnost pečenog mesa, ali i još jedan trik koji bi mogao upaliti je, kako ga ja volim zvati, pekmez od svinje – svinjska mast. Premažite puricu svinjskom masti – dobit će na sočnosti, a korica će biti baš onakva kakvu si zamišljamo – hrskava.

Na vama je hoćete li je puniti, poslužiti s mlincima ili posegnuti za nekim stranim receptima pa prelijevati umakom od brusnice. Mi ćemo se držati tradicije pa ćemo svoju napuniti jetricama i kruhom, a u onu finu slanu masnoću od pečenja ćemo uvaljati domaće mlince! I svakako, isprobati trikove sa špekom ispod kože, ali i preliti s malo svinjske masti. Pa da i s tom puricom otpratimo ovu godinu i ponadamo se da će 2022. biti bolja.

P.S. Pratite nas na našoj Facebook stranici jer je tamo i jedno slasno darivanje koje baš vama može sletjeti na blagdanski stol!

 

MOGLO BI VAS ZANIMATI

 1. Odgovori

  Best Dating Site 2022

  16. prosinca 2021.

  ❤️ Hannah liked you! Click Here: http://bit.do/fSTHz ❤️

 2. Odgovori

  Best Dating Site

  16. prosinca 2021.

  ❤️ You have unread messages from Heather (2)! Click Here: http://bit.do/fSTHz ❤️

 3. Odgovori

  Best Dating Site 2022

  19. prosinca 2021.

  כחלק מהשירות, אנו מעניקים משלוחים בכל הארץ עד לבית הלקוח ושומרים עבורך על דיסקרטיות מלאה. Jessica want to meet you! Click Here:

 4. Odgovori

  Anonimno

  22. prosinca 2021.

   Отдых и лечение в Крыму круглый год ! Ваш отдых здесь: https://yurmino.ru

 5. Odgovori

  Best Dating App

  26. prosinca 2021.

  ❤️ Mary want to meet you! Click Here: https://bit.ly/3sAvAti ❤️

 6. Odgovori

  דירות דיסקרטיות ברחובות

  30. prosinca 2021.

  נכון להיום, ישנם מספר סוגים של מוצרי קמגרה שניתן לרכוש בארץ. דירות דיסקרטיות באשקלון

KOMENTIRAJ