“Igramo se” zime s ovim okrepljujućim kompotom od jabuka i krušaka u nešto lakšoj verziji s medom i hrpom cimeta

Tko god da vam je rekao da se jabuke i kruške ne mogu zbrajati, lagao vam je. Možda i nije, ali što mi znamo. Nismo matematičari, ali zato znamo spariti jabuke i kruške na najbolje načine, a ovaj kompot jedan je od primjera kako naizgled zimsko jelo ohlađeno može poslužiti kao savršeno osvježenje u ovim temperaturama, koje još nisu shvatile da je ljeto već lagano iza nas.

Dodana vrijednost je ta što su ove jabuke i kruške domaće, a odaju se po svojim piknjicama i veličinom – morali smo se suzdržavati da ih ne pojedemo tijekom guljenja. Što se tiče omjera kruški i jabuka, mi smo jednostavno skuhali one koje smo imali, a ako vi želite staviti više jednog ili drugog voća, to je apsolutno na vama.

jabukeikruske_recept_vilicomkrozhrvatsku

Potrebno vam je:

  • 5 – 6 jabuka
  • 3 – 4 kruške
  • 2 litre vode
  • 3 žlice velike žlice meda (može više ili manje, ovisno o preferencijama)
  • žlica cimeta

Svo voće ogulite i narežite na željenu veličinu. Mi smo na kockice, jer nam je tako najlakše jesti. Možete staviti oguljene kriške u običnu vodu, kako ne bi poprimile smeđu boju od oksidiranja, dok gulite ostatak povrća.

Zagrijte 2 litre vode do vrenja. Ubacite voće u vodu i smanjite vodu da lagano krčka. Dodajte mu med i cimet pa kuhajte dok voće ne omekša, nekih dvadesetak minuta.

kuhanje kompota2_recepti_vilicomkrozhrvatsku

Ako želite jesti kompot kao osvježenje u ovo kasno ljeto, dobro ga ohladite prije serviranja.

kompot_recepti_vilicomkrozhrvatsku

U slast!

MOGLO BI VAS ZANIMATI