Ovog ljeta su Instagram profili naših influencera prepuni zadivljujućih fotografija s hrvatske obale, a Korčula je definitivno hit destinacija. Naša blogerica i influencerica Mihaela Vargašević i njen suprug Vedran s bloga Začinjeno s ljubavlju su proveli nezaboravan tjedan upravo na ovom otoku. Svoje dojmove, a i fotografije koje govore tisuću jezika, Mihaela je podijelila s nama.

korčula_velaluka_vilicomkrozhrvatsku

Već pri samoj pomisli na Korčulu osjetim leptiriće u stomaku. Korčula je zaljubljenost koja ne prolazi, a jednom kad ju posjetite samo ćete željeti još. I vraćat ćete se opet po nove doze ljubavi, hrane, mora i ljudi.

Naš prvi posjet Korčuli bio je prošle godine. Ove godine odlučno smo se vratili. Prva postaja našeg ljetovanja bila je Vela Luka. Do Vela Luke možete trajektom iz Splita, ali i kopnom preko Neuma na Pelješac koji će vas također ostaviti bez daha svojom ljepotom, a zatim nešto više od pola sata vožnje po samoj unutrašnjosti otoka i ispred vas, na desnu stranu, izronit će Vela Luka.

korčula_velaluka_vilicomkrozhrvatsku

Lučki je to gradić koji u sebi još uvijek čuva taj dio radničkog dalmatinskog šarma, gomila brodica, predivna novootvorena Marina Korkyra čiji će vas neuobičajeni izgled zasigurno zaintrigirati. Iz same Marine pruža se nestvarno lijep pogled na Ošjak za koji smo iz prve ruke saznali da krije domaća kapare koje možete i isprobati ukoliko se odlučite do Proizda.

korčula_velaluka_vilicomkrozhrvatsku

Proizd je pak raj na zemlji, tirkizno more, šum mora i cvrčci. Udaljen je tridesetak minuta vožnje brodom od Vela Luke. Na samom pristaništu nalazi se restoran čije je radno vrijeme od 10 do 18 sati i čije cijene će Vas doista ugodno iznenaditi. Neću ulaziti podrobno u cjenik, ali kilogram hobotnice na veloluški možete isprobati za 320,00 kn. A hobotnica koju smo tamo pojeli, složili smo se oboje, bila je jedna od najbolje pripremljenih ikada. Uz hobotnicu jeli smo i lignje koje su pripremljene direktno na žaru, ulovljene kako kuhar kaže, baš to jutro tu negdje oko Proizda.

 

korčula_velaluka_vilicomkrozhrvatsku

Za kraj ručka uzeli smo litru domaćeg Pošipa. Nakon prošlogodišnje prve posjete Proizdu znala sam da se želim vratiti, znala sam da opet želim ručati s pogledom u tirkiz, a ove godine dogodilo se isto. Postoje mjesta koja vas obuzmu, na kojima je duša spokojna, tijelo opušteno i gdje doslovno osjećate kako se te neke baterije pune za sve ono čemu se trebate vratiti. Komentirala sam baš i ove godine, zrak je tu drugačiji, more snažnije miriše, a mir koji vas obuzme, vjerujte, ponesete sa sobom nazad u svakodnevicu.

korčula_velaluka_vilicomkrozhrvatsku

U Vela Luku vratili smo se crveniji nego smo ju napustili, ali kako kažu domaći: otići na Proizd i ne pocrvenjeti nije moguće, unatoč svim zaštitama, svi koji vas vide znat će gdje ste proveli dan.

korčula_velaluka_vilicomkrozhrvatsku
Naš dom tih dana bio je hotel Korkyra koji se smjestio odmah uz obalu u samom centru grada. Uz ljubazno osoblje, sobe s divnim pogledom na grad i bazenom za goste na čak dvije trase možete uživati u doručku i večeri. Doručak je koncipiran na način švedskog stola, izuzev ove godine zbog epidemioloških mjera kada naručujete obrok koji želite. Za večeru je uvijek u ponudi više jela od kojih možete izabrati ono koje Vam najviše odgovara. Tako će se tu naći odrezak u crvenom umaku, domaća juha, tjestenina i nezaobilazni desert. U sklopu hotela nalazi se i bar gdje rade odlične koktele u kojima možete uživati u samom baru ili pak na bazenu.
korčula_velaluka_vilicomkrozhrvatsku
Marina Korkyra u lipnju je otvorila i vrata svog novog restorana i kafića Luky. Izrazito moderan prostor i uređenje, kuhinja otvorenog koncepta i intimna atmosfera svakako su najbliži opis onoga što Vas tamo može dočekati. Sva ponuda morskih delicija koju ćete pronaći na jelovniku ulov je ribara iz Vela Luke i svakoga dana svježe dolazi na stol. Zubatac, škampi, hobotnica, lignje, crni rižoto, tjestenine ali naravno i ljubitelji mesa kao i vegetarijanci će ponudom biti zadovoljni.

Ako još niste potrošili sve slobodne dane i bježi vam se još na more, vjerujemo da su ove fotografije više nego savršena pozivnica na ovaj otok na koji ćete se, jednom kad ga posjetite, zauvijek vraćati.

korčula_velaluka_vilicomkrozhrvatsku
korčula_velaluka_vilicomkrozhrvatsku
korčula_velaluka_vilicomkrozhrvatsku

MOGLO BI VAS ZANIMATI