Sutra je Praznik rada koji ove godine nezgodno pada na vikend pa ga nećemo produžiti, ali zato ćemo uživati u roštilju!

Ako još razmišljate što ćete pripremiti, a voljeli biste se počastiti nekim dobrim komadom mesa, predlažemo vam nekoliko lokacija gdje možete naći vrhunske odležane steakove. Pošto i mi još razmišljamo što ćemo baciti na grill, dobro se podsjetiti gdje sve možemo pronaći mesinje koje će zadovoljiti i najosjetljivija nepca. A u Vinologu su nam preporučili i koja vina piti uz ovakve raskošne komade!

 

Gastro Branimir se nalazi u neposrednoj blizini utrinskog placa na adresi Balotin prilaz 4, a osim vrhunskih komada mesa, tamo ćete pronaći i priloge za svoje steakove. Branimir u svom lokalu nudi brdo Txogitxua, a tu su i delikatese iz susjedne nam Slovenije za koje ćete sigurno čuti, ako već nistei – Kodila. Ovdje se je jedino teško odlučiti samo za jedan proizvod i sigurni smo da ćete se doma vratiti punih ruku.

 

Meat the King u Zagrebu ima dvije lokacije, Martićeva 19 i Prisavlje 2 te više atraktivnih proizvoda. U ponudi je baby beef kao i odležano meso junetine u više cutova. Divno prošarana svinjetina također viri iz zamrzivača, a tu su i burgeri uz koje dobijete i smrznuta peciva pa ako se ipak odlučite za mljeveno meso – na pravom ste mjestu.

View this post on Instagram

A post shared by MeatTheKing (@meattheking)

 

The M brothers smo upoznali već na njihovoj farmi Angus goveda, a osim dostave, prije nekoliko mjeseci su krenuli i sa svojim restoranom u samom centru grada – Varšavskoj 8. Osim tamo pripremljenih odležanih steakova, možete iste ponijeti i za doma – savršeno za sutrašnje roštiljanje. Na svim ćete spomenutim mjestima sigurno dobiti i upute za pripremu pa čak i ako niste toliko vješti, neće biti većih grešaka.

 

Beef shop je jedan od prvih butika mesa u Hrvatskoj, a na adresi Hondlova 2 svoju ponudu bazira na kvaliteti i bome šarolikom izboru. Bogat asortiman zamrznutog, porcioniranog i odležanog mesa brojnih vrsta junica i proizvođača kao što su Austrijski Simental, Australian Ocean Beef, Caledonia Scotisch Beef, Irish Beef, Wagyu Morgan Ranch, Wagyu Australija, Wagyu Japan, Hida-Gyu, Black Angus Creek Stone Farm, i još mnoge druge svjetski poznate vrste kvalitetnih steakova. Naći ćete u ovom shopu i sve što vam treba za to grilanje, pa se spremite na još jedan praznik – onaj za oči.

View this post on Instagram

A post shared by Beef Shop (@beefshop.hr)

 

U Đurinu hižu hitamo po jedne od najboljih steakova koje možete pojesti u Hrvatskoj, a Nikola i dostavlja svoje odležano meso i po cijeloj zemlji kao i van granica. Naravno, sve po dogovoru, a osim steakova, nudi i druge mesne delicije koje vrijedi isprobati. Ili se, još bolje, uputite u Đurinu hižu i prepustite uživanju na njihovoj terasi!

View this post on Instagram

A post shared by Đurina hiža (@durina_hiza)

 

Iz rudeškog Spare Ribs Grilla nam također dolaze steakovi na kućni prag i to četiri vrste – Ramstek, Chicago steak, T-bone steak i Ribeye steak. Meso je vrhunske kvalitete, naravno. Svi osim Chicago steaka odležavaju minimalno 28 dana, u posebnom frižideru, u strogo kontroliranim uvjetima – tzv. dry aged steakovi. Opet, uz upute o pripremi, ne možete pogriješiti s ovim komadima mesa!

Sve te slasne steakove treba s nečim zaliti, a u Vinologu su nam dali tri vinska prijedoga za ovu prigodu. Jelena i Barbara, dvije dame koje žive vina, predložile su Testament Babić 2017., Moreno Ivančić Cabernet sauvignon Vigna nera 2017. te Éclat Cabernet sauvignon 2017.

Nemojte zaboraviti dobro se zabaviti!

MOGLO BI VAS ZANIMATI

KOMENTIRAJ