Miškecov prolaz krije par sitnih birtija, a od danas i jednu sasvim drugačiju. Naime, danas se otvara Štorija craft beer & specialty coffee, jedinstven bar koji nudi craft pivo, specialty kavu, craft rakije i likere iz Dalmacije!

štrorija_ribafish_vilicomkrozhrvatsku

Ako ste upoznati s hrvatskom craft revolucijom, tom najezdom više ili manje kvalitetnih domaćih pivovara kojih sada ima gotovo stotina, onda vam ime TapB neće biti nepoznato. Nalaze se na splitskom Trsteniku, iza Radissona, i kuhaju 6-8 stilova, ovisno o sezoni. Kako bi uspavani dio splitske sezone začinili s malo zagrebačkog šušura, otvorili su mini podružnicu na sredini prolaza sestara Baković (Miškecov prolaz, pored kina Europa) gdje žele predstaviti svoje craftove u punom sjaju.

štrorija_ribafish_vilicomkrozhrvatsku

Osim šest njihovih točenih piva na šest tapova (sjajna Trapula ide i u Beertiji!), točit će se i kaštelanski crljenak i par vrsta rakija i likera, a jako veseli i pojava nečeg ne toliko razvikanog u nas – cold brewed kave, koju ponosno predstavlja Stanko iz splitske ekipe barista i pržača D16.

Cold brew je poznato piće od kave koje se konzumira stvarno svugdje u svijetu, a mi smo ga prvi popularizirali u Splitu. Dizajn bočice s motivima sunca, mora i osvježenja općenito, sve skupa čini cold brew savršenim osvježenjem za ljeto, plažu, što god. Radi se 16-24 sati u hladnoj vodi, s velikom količinom kave i ima jako puno kofeina – u bočici od 300 ml ima otprilike 10 espressa kofeina, bez ikakvih dodataka, samo kava i voda. To je doslovno zdrav energetski napitak, dosta popularan kod studenata kad imaju ispite, kao I kod vozača. Cold brew kao i sve ostalo radimo isključivo od najkvalitetnijih zrna kave i dajemo puno pažnje da to bude na razini uvijek, konstantno dobar.”

štorija_ribafish_vilicomkrozhrvatsku

Otvaranje je ovaj petak, a posebno smo ponosni što će dio novca koji se utrži tijekom prvog vikenda biti uplaćen za udrugu #RokOtok. Hvala suvlasnicima ove hrabre male pivovare što rade dobre stvari, naletite za vikend a i uvijek na stvarno dobro pivce!

Vidimo se, pivili!!!

Službena objava:

Otvaramo Štoriju, mali tradicionalni bar koji poslužuje dalmatinsko craft pivo (6 tapova) od TapB, specialty kavu od D16, te vrhunske zanatske rakije i likere Marasque. Otvaranje je humanitarnog karaktera i traje 2 dana, petak od 18h i cijelu subotu. Utržak od oba dana ćemo donirati Udruzi RokOtok. Promotivna cijena svih pića u ova dva dana je -50% na sve. Vidimo se ovaj petak i subotu na velikom otvaranju.

U ponudi će biti 6 točenih craft piva naših partnera, pivovare TapB iz Splita. Lito – Light Golden Ale, Crvenkapica – Red Irish Ale, Trapula – American Pale Ale, Mirakul – India Pale Ale, Rozita – Saison s malinama i MRKA – Choco Mint Stout.

štorija_ribafish_vilicomkrozhrvatskuPrva dva dana 50% popusta i na sva piva.

Započnite svoj dan s vrhunskom D16 kavom. U suradnji sa splitskom tvrtkom D16 Coffee koja proizvodi vrhunsku specialty kavu imate priliku tu kavu popiti u Zagrebu u Štoriji. Petodnevna obuka naših konobara je završila i spremni su pripremiti vam jutarnji napitak na našoj lokaciji Miškecov prolaz.

Detalje potražite na LINKU.

Vidimo se!

MOGLO BI VAS ZANIMATI