Placevi su zamirisali na medvjeđi luk, a osim pesta, palačinki i dodavanja u umake, ovu smo biljku ubacili u tjesteninu.

Već vam je poznata naša ljubav prema domaćoj tjestenini, a još kad je obojena i omirisana ovom nježnom proljetnom biljkom – jedva čekamo dodati joj neki umak. Nekako nam je zamirisalo na nježne kozice uz ovu fantastičnu tjesteninu pa ćemo je ovih dana baš tako pripremiti.


Potrebno vam je:

  • 125 grama glatkog brašna
  • 125 grama 00 brašna
  • 2 jaja
  • žlica maslinovog ulja
  • 1/4 pušleka medvjeđeg luka


Medvjeđi luk očistite, operite i dobro posušite. Narežite ga na sitne trakice. U jednoj zdjeli pripremite mješavinu brašna. Ako nemate 00 brašno, koristite samo glatko.


Jaja, maslinovo ulje i medvjeđi luk ubacite u blender ili usitnite štapnim mikserom. Tu prekrasno zelenu smjesu ulijte u brašno i zamijesite vilicom tijesto koliko ide. Dalje mijesite rukama na dobro pobrašnjenoj podlozi.


Kuglu čvrstog tijesta zamotajte u prozirnu foliju i ostavite sat vremena u frižideru.


Odmoreno tijesto razvaljajte, opet, dobro pobrašnite podlogu. Razvaljajte ga tanko, no opet, ne pretanko kao za rezance za juhu. Mi volimo ipak osjetiti tu tjesteninu pa je ostavimo malo deblju.
Razvaljanu plahtu tijesta opet dobro pobrašnite i ostavite desetak minuta da se prosuši.

Tako pripremljeno tijesto zarolajte u roladu i režite rezance – debljinu si sami odredite, mi smo ih rezali na 0,8 cm otprilike. Motajte rezance u kupove, pobrašnite i koristite odmah u umaku ili pokrijte krpom i pustite da se osuše i pospremite za kasniju upotrebu.


Blag miris divljeg češnjaka u ovoj tjestenini bi savršeno odgovarao uz neki umak s morskim plodovima, a nama baš miriše na kozice!

Dobar vam tek!

MOGLO BI VAS ZANIMATI