Ena s bloga Slavonka donosi nam recept za fini sezonski džem od višanja, idealan za one koji ne vole preslatke varijante omiljenog voćnog namaza

Stiglo je vrijeme smišljanja svih divnih zimnica, džemova i sokova od voća koje nam ljeto donosi. Moj favorit je džem od višnje jer nije presladak, a aroma višnje je prava, ljetna. Dulje ćete čistiti višnje no što ćete kuhati džem jer uz ovaj recept, džem je gotov za 3 minute!

Recept naše Slavonke Ene potražite u nastavku, a zanima li vas više, svakako posjetite njezin Instagram profil, Facebook stranicu ili više recepata pronađite na njezinom blogu Slavonka.

 

dzem_od_visanja_slavonka

Potrebno vam je:

  • 2 kg višanja očišćenih od koštica
  • 1 kg Dr.Oetker želirnog šećera(2 pakiranja)
  • 2 vrećice Dr.Oetker limunske kiseline od 20 g
  • 300 g šećera
  • 10 teglica s poklopcem srednje veličine od cca 200 ml (svakako imajte u pripravnosti još)
  • Celofan i gumice

Postupak pripreme:

Višnje i želirni šećer dodajte u posudu u kojoj ćete kuhati džem. Promiješajte! Dodajte šećer obični te limunsku kiselinu i kuhajte na umjerenoj vatri uz konstantno miješanje. Kada je džem prokuhao, kuhajte još 3 minute. Gustoću provjerite na hladnom tanjuriću, tako da žličicu džema izlijete na tanjurić i pustite da se prohladi.

Uz ovaj omjer će džem biti više tekući no stisnut, ako želite gušći, slobodno umjesto 300 g šećera dodajte još jednu kilu želirnog šećera ili vrećicu gelfixa.

Kuhanim džemom pažljivo punite teglice. Na svaku teglicu stavite komad celofana dovoljno velik da prekrije kompletan vrh. Zatvorite čepom dobro i preokrenite naopačke kako bi se džem vakuumirao. Džem je odmah spreman za palačinke.

Dobar tek!

MOGLO BI VAS ZANIMATI