Tjedan sira se nastavlja, a danas je na redu škripavac! Već smo škripavac pohali u panko mrvicama, a ovaj put smo poželjeli vidjeti kakav će biti onaj u pivskom tijestu.

Naravno, koristili smo Velebitsko pivo pošto je i sir s Velebita iz sirane Vegium, a mi se još uvijek prisjećamo lijepog izleta u Trnovac i kuću za odmor Manuela.
Najviše volim s puta doći s hrpom namirnica pa kuhati i misliti na taj kraj pa su mi najbolji suveniri zapravo oni koje možeš pojesti i popiti. Sad smo u gepeku imali i sira, ali i piva. Poslali su nas doma čak i s otvaračem za pivo iz jedne prekrasne novootvorene trgovine u Gospiću – Zera. Zera Like (u prijevodu malo ili mrva Like) je prekrasno uređena suvenirnica u kojoj možete pronaći baš sve što se u tom kraju proizvodi, od pekmeza do krumpira, ali i divne rukotvorine tamošnjih kreativaca. Svakako stavite na listu za pogledati kad ste u blizini Gospića.
Ajmo mi na recept.

Potrebno vam je:

 • sir škripavac
 • 1 jaje
 • 2 dcl piva
 • 100 grama oštrog brašna + 50 grama
 • sol
 • papar
 • ulje za prženje

Sir narežite na deblje prutiće. Uvaljajte ga u brašno. Jaje i pivo umutite, ali polako da ne uništite baš sve mjehuriće. Svakako probajte sir prije pohanja, čisto da znate koliko je slan pa tako i dodajte sol i papar u smjesu, ako je slaniji, smanjite količinu soli, ili dodajte više ako je potrebno. Dodajte polako brašno, smjesa vam mora biti poput gustog vrhnja. Zagrijte ulje u kojem ćete pržiti sir. Škripavac uvaljan u brašno utopite u pivsko tijesto pa stavljajte na zagrijano ulje.

Pržite s jedne pa druge strane dok ne poprimi lijepu boju i postane hrskavo. Izvadite na papirnati ručnik da upije višak masnoće i poslužite uz omiljeni umak.

Dobar vam tek!

MOGLO BI VAS ZANIMATI

 1. Où acheter des stéroïdes en ligne?

  30. siječnja 2022.

  Wo kann man Steroide online kaufen?

 2. Wo kann man Steroide online kaufen?

  31. siječnja 2022.

  Make Money Online OVER $1,200 PER DAY with bitcoin UP! Do you know you can earn great profits by trading Bitcoin?

 3. Best Dating Site

  5. veljače 2022.

  ❤️ Denise got a prize for you! Click Here: http://inx.lv/DsKi ❤️

Comments are closed.