I dalje smo na predivnim čabranskim pastrvama koje smo ponijeli s našeg puta kroz Gorski kotar, a u bistrou Kamačnik smo jeli hrskavu pohanu cijelu pastrvu i odmah se zaželjeli i doma iste takve.


Neće ovo biti neki vrhunski recept već ideja, ako naletite na svježe pastrve – što s njima. Mi smo ih, naravno, za još hrskaviji dojam, uvaljali u panko mrvice. Pošto smo još uvijek na laganom detoxu, poslužili smo ih tek uz salaticu pa vam tu nemamo što puno pokazati, ali uz ovu bismo ribu rado pojeli uz pržene krumpire i neki fini umak .


Pastrve smo kupili u Čabru, gospodnih Urh ih je izvadio pred nama, a savršenu prezentaciju pastrve su nam odradili na putu kući, u restoranu Kamačnik. Tamo smo jeli jednu prženu, a drugu pohanu, u društvu povrća s grilla i prženih krumpirića. Pomamili smo se za ovom pohanom koja je ostala taman sočna ispod hrskave korice. Probali smo isto dobiti i kod kuće.


Potrebno vam je:

 • cijela pastrva
 • jaje
 • brašno
 • sol
 • papar
 • masnoća za prženje
 • panko mrvice

Pastrvu očistite (ili neka vam je očiste pri kupovini, kao što su nama), dobro je posušite. Posolite je i popaprite izvana i iznutra.
Pripremite brašno, jaja i panko mrvice – svako u svoj tanjur. Jaja također posolite i popaprite.

Suhu pastrvu uvaljajte prvo u brašno, zatim u jaja i na samom kraju u mrvice. Tu nema nikakve dodatne komplikacije.


Zagrijte masnoću. Bit ćemo vam iskreni, mi smo za prženje koristili svinjsku mast, a vi je, naravno, možete zamijeniti uljem. Jako zagrijte masnoću i na nju stavite pastrvu. Odmah smanjite vatru na nešto između najslabije i srednje. Kad pastrva poprimi zlatnu boju s donje strane, opet pojačajte vatru i okrenite. Pržite pola minute i smanjite vatru.
Opet pržite dok ne poprimi lijepu boju – potrajat će nekoliko minuta.


Pohanu pastrvu izvadite na papirnate ručnike da se riješite viška masnoće, a zatim poslužite uz prilog po želji i neki fini umak (mi bismo probali onaj s vrhnjem uz dodatak češnjaka, ali i vlasca ili čak kopra).

Dobar vam tek!

MOGLO BI VAS ZANIMATI

 1. Nolztg

  18. rujna 2022.

  lyrica usa purchase pregabalin cheap pregabalin 75mg

Comments are closed.