Nikola Božić je na Zagreb Burger festival doveo nove burgere o kojima svi pričaju, ali je i s cheficom Katarinom Vrenc jučer priredio pravi show!

reshetka_katarina vrenc_vilicomkrozhrvatsku

Suradnja Reshetke i Katarine Vrenc se zahuktala već prije ljeta o čemu smo pisali, a da je itekako uspješna, pokazuju eventi koji su iza njih. Za svako gostovanje ove ekipe po restoranima diljem Hrvatske, tražilo se mjesto više. Bilo je tako i jučer kad su pred probranom publikom prezentirali svoje vještine i suradnju na projektu “Fine Street Food by Reshetka & Katarina Vrenc”. Želja im je ponuditi gostima street food koncept s domaćim i kvalitetnim (premium) namirnicama. Upravo strast prema tradicionalnom i kvalitetnom povezala je ovo dvoje food entuzijasta koji pripremaju složena jela te koketiraju s raznim kuhinjama svijeta, no uvijek s lokalnim premium namirnicama.

vrenc_vilicomkrozhrvatsku

Mlada chefica je tako ovom prilikom pripremala Yakitori Hato, japanske ražnjiće sa srcima uz dodatak tare umaka, cvijeta soli & limete i Kimo, varijantu ovih ražnjića s jetricama te je unijela pravo osvježenje u svijet burgera.

Yakitori su japanski ražnjići pripremljeni na grillu od raznih dijelova piletine kao npr; mesa, kože i iznutrica. Hato Yakitori, koje su posjetitelji imali priliku kušati, ražnjići su od pilećih srca, koje u Japanu pripremaju već stoljećima. Ovo rasprostranjeno jelo uključeno je u street food ponudu, no može se pronaći i u restoranima s Michelinovim zvjezdicama.

vrenc_vilicomkrozhrvatsku

“Iznutrice su cijenjena namirnica još od drevnih vremena, a spravljale su se na razne načine i koristile u ritualima prinošenja žrtve i proricanjima. Danas su iznutrice dobile svoje zasluženo mjesto u gastronomiji, a u doba Rimljana predstavljale su luksuznu hranu i bile cjenjenije od bilo kojeg drugog komada mesa kako gastronomski tako i nutritivno.”, dodala je Katarina.

vrenc_vilicomkrozhrvatsku

Nikola Božić, koji oduševljava inovativnim projektima, napominje da su ovim konceptom željeli kreirati street food jela u fine varijanti, koja se mogu nuditi na street food festivalima, u barovima, no i u kućnim varijantama slavlja.
Ovo je bila i prigoda da Nikola najavi novost u ponudi Reshetke International na Zagreb Burger Festivalu – steakove koje od danas možete potražiti na njihovoj kućici.

Nikola nam je pripremao tri steaka. Prvi je bio tomahawk od simentalskog goveda odležan 45 dana, zatim T- bone križanca angusa i limuzin goveda odležan 35 dana, a na kraju nas je raspametio svojim picanha steakom australskog angusa koji se jednostavno topio u ustima.

vrenc_vilicomkrozhrvatsku
Europski tjedan gastro regija u Briselu, sljedeći je njegov i Katarinin projekt na kojem će predstaviti Hrvatsku o čemu smo također već pisali te im poželjeli sreću na njihovom gastro putu. 

Reshetkinu ponudu na Strossmayerovom trgu možete isprobati do 13.09. kad se opraštamo od Zagreb Burger Festivala za ovu sezonu.

 

vrenc_vilicomkrozhrvatsku

 

vrenc_vilicomkrozhrvatsku

vrenc_vilicomkrozhrvatsku

MOGLO BI VAS ZANIMATI