Danas svi rebra pripremaju u smokerima, premazuju ih BBQ umakom, sve to nešto moderno, i fino, da se razumijemo, ali ja sam se baš zaželjela onih domaćih rebrica, kak ih mama radi, da imaju okus mesa i da su pečena s krumpirima u pećnici. Ok, morala sam malo dodati nešto, pa sam ih prije pečenja premazala Maille senfom s medom koji možete nabaviti u svim supermarketima ili na Nikas web shopu.

Dakle, ovo su bila najbolja rebra iz pećnice koja sam ikad jela. Evo recepta!

Potrebno vam je:

  • 1,6 kg svinjskih rebara
  • 3 žlice Maille senfa s medom
  • 1 žlica soli
  • 1 žličica crvene slatke paprike
  • 1/2 žličice ljute crvene paprike
  • papar
  • 1 kg krumpira
  • 1 žlica svinjske masti

 

@vilicomkrozhrvatsku Danas svi rebra pripremaju u smokerima, premazuju ih BBQ umakom, sve to nešto moderno, i fino, da se razumijemo, ali ja sam se baš zaželjela onih domaćih rebrica, kak ih mama radi, da imaju okus mesa i da su pečena s krumpirima u pećnici. Ok, morala sam malo dodati nešto, pa sam ih prije pečenja premazala Maille senfom s medom koji možete nabaviti u svim supermarketima ili kod @nikas_hr . Dakle, ovo su bila najbolja rebra iz pećnice koja sam ikad jela. Evo recepta! Potrebno vam je: 1,6 kg svinjskih rebara 3 žlice Maille senfa s medom 1 žlica soli 1 žličica crvene slatke paprike 1/2 žličice ljute crvene paprike papar 1 kg krumpira 1 žlica svinjske masti Rebrima skinite kožu ako je imaju, prerežite opnu na kostima, osušite i dobro natrljajte mješavinom suhih začina s obje strane pa popaprite. Bogato premažite senfom s medom. Ako imate vremena, pustite bar jedan sat da se meso marinira. Pećnicu zagrijte na 200 °C. Posudu za pečenje premažite svinjskom masti, ubacite rebra s kostima prema dolje, prekrijte aluminijskom folijom i ubacite u pećnicu. Temperaturu odmah smanjite na 175 °C i pecite tako sat i pol. Nakon toga okrenite rebra, dodajte krumpir koji ste posolili i popaprili, opet prekrijte folijom i pecite još sat vremena. Skinite foliju, okrenite rebra opet kostima prema dolje, okrenite krumpire ako je potrebno i pecite još otprilike pola sata na 185 °C ili dok meso ne poprimi lijepu boju. Meso je bilo savršeno sočno, mekano, a senf je dao dubinu okusu. Nekad je jednostavno baš najbolje, slažete se? #majstoriokusa #tradicijadugatristoljeca #maille #senf #recept #jednostavno #hrana #vilicomkrozhrvatsku #nikas #svinjetina #meso #rebra #ribs #recepti ♬ food music – Receitas Brasil

Rebrima skinite kožu ako je imaju, prerežite opnu na kostima, osušite i dobro natrljajte mješavinom suhih začina s obje strane pa popaprite. Bogato premažite senfom s medom. Ako imate vremena, pustite bar jedan sat da se meso marinira.
Pećnicu zagrijte na 200 °C. Posudu za pečenje premažite svinjskom masti, ubacite rebra s kostima prema dolje, prekrijte aluminijskom folijom i ubacite u pećnicu. Temperaturu odmah smanjite na 175 °C i pecite tako sat i pol.
Nakon toga okrenite rebra, dodajte krumpir koji ste posolili i popaprili, opet prekrijte folijom i pecite još sat vremena.
Skinite foliju, okrenite rebra opet kostima prema dolje, okrenite krumpire ako je potrebno i pecite još otprilike pola sata na 185 °C ili dok meso ne poprimi lijepu boju.
Meso je bilo savršeno sočno, mekano, a senf je dao dubinu okusu.
Nekad je jednostavno baš najbolje, slažete se?

Dobar vam tek!

MOGLO BI VAS ZANIMATI