Od izdašne ponude ljetnih plodova, svakako ne smijemo zanemariti kukuruze i odati im posljednju počast kakvu zaslužuju.

Od izdašne ponude ljetnih plodova, svakako ne smijemo zanemariti kukuruze i odati im posljednju počast kakvu zaslužuju.

Pečeni kukuruz savršeno će zaokružiti druženje u vikendici ili u prirodi – sve što vam treba je mjesto gdje smijete naložiti vatru i rešetka za roštilj. Kukuruz prethodno prokuhajte kojih 30 minuta, a zatim ocijedite. Za to vrijeme napravite žar na kojem ćete ga peći. Mi smo ga pripremili na otvorenom pored vikendice u Lici, a vatra nam je dobro došla i da se zagrijemo na hladnom gorskom zraku.

žar_recepti_vilicomkrozhrvatsku
Kada je žar spreman, poredajte kukuruze na roštilj i pecite po par minuta sa svih strana, sveukupno oko 20 minuta. Uz kukuruz smo dodali i pokoju kobasicu, jer smo htjeli malo „podebljati“ večeru nakon dugog puta.

kukuruzrostilj_recepti_vilicomkrozhrvatsku
Pečeni kukuruz posolite i dodajte na njega najdraže nadjeve.

Meni je ponekad najbolji sam, ali dobro posoljen. Neizbježna kombinacija je ona s maslacem i crvenom paprikom ,a probajte i s dimljenom ako imate doma, dat će mu poseban okus.

kukuruzsmaslacem_recepti_vilicomkrozhrvatsku
Jedno veliko (pozitivno) iznenađenje bilo je okusiti kukuruz s malo kajmaka po vrhu – ova se kombinacija sasvim slučajno dogodila prilikom jednog roštilja na kojem smo, uz kukuruze, pekli ćevape i kobasice pa se njihov kajmak prelio na klip kukuruza i jednostavno nas oduševio.

pečenikukuruz2_recepti_vilicomkrozhrvatskuU slast!

MOGLO BI VAS ZANIMATI