Vikend je prošao, roštilj smo ispekli, a što s ostatkom one vratine koja se zadnja ostala sramiti na tanjuru? Naravno – u sendvič!

Obožavamo vratinu, pogotovo s roštilja. Nekako zanemaren komad mesa koji može dati izvrstan rezultat, naravno, ako se pravilno tretira.
Debele komade vratine od provjerenog mesa volimo tek preko noći ostaviti u soli, papru, češnjaku i malo maslinovog ulja, a za zapravo iznimno povoljnu cijenu, na samom kraju uživamo u sočnom komadu mesa.

Roštilj zagrijemo na maksimalnu temperaturu, vratinu stavimo na vruću rešetku koju smo prethodno nauljili te smanjimo temperaturu na onu između srednje i maksimalne. Uz okretanje, u poklopljenom roštilju, 15 minuta kasnije imamo izvanredan rezultat. A što s hladnim ostacima?

Mi ih redovito ubacujemo u sendvič koji ćemo ponijeti na posao u ponedjeljak ili će nam čak biti savršen ručak.
Sve što vam je potrebno je povrće, umaci, a ako volite, možete preko vratine rastopiti i malo sira.
Mi smo ga ovaj put preskočili jer smo u naše sendviče ubacili jaja – u jedan kuhano, a u drugi taman pečeno da se razlije po komadićima vratine umjesto odličnog umaka.

Na dno smo stavili umak od svježeg sira, vrhnja i češnjaka u prahu koji smo lagano posolili i popaprili, a poklopac ovog sendviča smo lagano premazali najdražim senfom.
U sendvič koji je imao kuhano jaje, dodali smo još umak povrh salata i to onaj koji jedva čekamo da dođe na tržište – ketchup od sibirskih borovnica Katarine Vrenc.

Ako želite toplu vratinu i sir povrh nje, u tavu stavite narezanu vratinu, preko nje stavite sir i kad se sir otopi, samo prebacite u sendvič – prekrijte salatama i uživajte!

Mi smo, umjesto sira, na masnoći na kojoj smo podgrijali vratinu popržili dva šampinjona narezana na deblje ploške. Salate ubacite po želji, a nama su najdraže miješane lisnate, malo krastavaca i taman se našla jedna rotkvica u hladnjaku koja je pružila onu poželjnu svježu hrskavost.

Odličan obrok koji s ovoliko povrća izaziva čak i manju grižnju savjesti za one su, poput nas, u fazi malo zdravije prehrane.

Dobar vam tek!

MOGLO BI VAS ZANIMATI