Da moram odabrati jednu namirnicu bez koje ne bih mogla, to bi definitivno bio krumpir. Obožavam ga na sve načine, iako znam da postoji puno zdravijih namirnica pa mu tu i tamo dodam neko zeleno povrće koje će dodati taj malo zdraviji predznak.
Ovaj put sam našla taj šenon – meni najljepše povrće na placu koje najradije ne bih dirala jer je prekrasno takvo kakvo je.

No, u fazi smo poluzdrave prehrane, a to znači da ne mogu jesti samo meso i krumpire pa se klasičnom prilogu iz pećnice pridružio i šenon.

Potrebno vam je:

 • 0,5 kg krumpira
 • pola glavice šenona
 • sol
 • papar
 • maslinovo ulje
 • mješavina začina (bosiljak, ružmarin, majčina dušica)

Krumpir dobro operite, a ako imate mladi ne morate ga ni guliti. Narežite na četvrtine i u zdjeli posolite, popaprite i zalijte maslinovim uljem. Dodajte suhe začine, a ako imate svježe, narežite ih sitno i isto tako dodajte krumpirima. Sve dobro izmiješajte dok svi krumpiri nisu prekriveni uljem i začinima.

Ubacite u pećnicu zagrijanu na 200 °C i pecite 20 minuta. Za to vrijeme šenon natrgajte na manje komade i na isti način kao i krumpire pomiješajte s maslinovim uljem i začinima. Nakon 20-25 minuta, izvadite krumpir, okrenite ga da se zapeče i na drugoj strani te mu dodajte začinjene komade šenona.

Smanjite temperaturu na 185 °C i pecite još 15-20 minuta, dok vam vilica lagano ne prolazi kroz šenon.

Zalijte krumpire i šenon još vruće s maslinovim uljem i poslužite uz ribu, piletinu ili bilo koji drugi komad mesa. Nama je ovo bio prilog uz prefine pileće ražnjiće o kojima vam pišemo više ovih dana.

Dobar vam tek!

MOGLO BI VAS ZANIMATI

 1. Gxvvbx

  17. rujna 2022.

  buy lyrica 75mg online cheap pregabalin 150mg for sale lyrica pills

Comments are closed.