Da moram odabrati jednu namirnicu bez koje ne bih mogla, to bi definitivno bio krumpir. Obožavam ga na sve načine, iako znam da postoji puno zdravijih namirnica pa mu tu i tamo dodam neko zeleno povrće koje će dodati taj malo zdraviji predznak.
Ovaj put sam našla taj šenon – meni najljepše povrće na placu koje najradije ne bih dirala jer je prekrasno takvo kakvo je.

No, u fazi smo poluzdrave prehrane, a to znači da ne mogu jesti samo meso i krumpire pa se klasičnom prilogu iz pećnice pridružio i šenon.

Potrebno vam je:

  • 0,5 kg krumpira
  • pola glavice šenona
  • sol
  • papar
  • maslinovo ulje
  • mješavina začina (bosiljak, ružmarin, majčina dušica)

Krumpir dobro operite, a ako imate mladi ne morate ga ni guliti. Narežite na četvrtine i u zdjeli posolite, popaprite i zalijte maslinovim uljem. Dodajte suhe začine, a ako imate svježe, narežite ih sitno i isto tako dodajte krumpirima. Sve dobro izmiješajte dok svi krumpiri nisu prekriveni uljem i začinima.

Ubacite u pećnicu zagrijanu na 200 °C i pecite 20 minuta. Za to vrijeme šenon natrgajte na manje komade i na isti način kao i krumpire pomiješajte s maslinovim uljem i začinima. Nakon 20-25 minuta, izvadite krumpir, okrenite ga da se zapeče i na drugoj strani te mu dodajte začinjene komade šenona.

Smanjite temperaturu na 185 °C i pecite još 15-20 minuta, dok vam vilica lagano ne prolazi kroz šenon.

Zalijte krumpire i šenon još vruće s maslinovim uljem i poslužite uz ribu, piletinu ili bilo koji drugi komad mesa. Nama je ovo bio prilog uz prefine pileće ražnjiće o kojima vam pišemo više ovih dana.

Dobar vam tek!

MOGLO BI VAS ZANIMATI

KOMENTIRAJ