Odrekli smo se nekih navika u ovoj izolaciji, no da se ne moramo odreći onih malih veselja poput uživanja u čaši piva, brinu se i naše pivovare koje su krenule u dostavu, a jedna od njih je i Daruvarska sa svojim craft brendom 5th element.

Jedno od sjećanja koje vežem za pokojnu prabaku koju sam obožavala je upravo Staročeško pivo. Kad god sam dolazila, poslala me u dućan po bocu Staročeškog, svog najdražeg piva. Baka je živjela 98 dugih godina, a sigurno je u tome pomoglo to povremeno opuštanje uz čašu piva. Preživjela je tri rata, da je danas živa, preživjela bi ona i ovu koronu koja nam je poremetila planove i navike, a dok ostajemo doma, ne smijemo zaboraviti i na taj trenutak opuštanja.

Mnoge su se hrvatske pivovare pobrinule da nam takvog opuštanja ne fali, pa su organizirale dostave, a među njima je i Daruvarska pivovara koja nam je predstavila i svoj novi lager, DA-1840-EU koje ćemo zvati skraćenicom, samo DA.

Tim pivom Daruvarska pivovara slavi 180. obljetnicu osnutka, a zamislili su ga kao pivo između industrijskih i craft lagera, što svojim karakteristikama, što cijenom.

A mi smo ovom pivu rekli DA i u njega utopili naša sporopečena rebra uz koja smo poslužili pole od krumpira s kosanom masti.

Da, jedan lagani dijetni postblagdanski ručak. Više bi ova kombinacija odgovarala uz neku utakmicu i navijanje, no i to će doći uskoro.

Osim spomenutog lagera, popili smo dva piva Petog Elementa, brenda kojim se Daruvarska pivovara pozicionirala i na craft sceni zahvaljujući duši pivovare, Kreši Mariću koji je svojim crafticama osim četiri neophodna elementa, vodi, kvascu, sladu i hmelju, dodao i onaj najbitniji peti, ljubav!

Bome smo hvalili i Krešu i 5th element dok su ABA i IIPA klizile niz grlo i dale i taj peti element i našem ručku.

Koje pivo je najbolje odgovaralo uz ovaj ručak, pogledajte u videu u nastavku!

MOGLO BI VAS ZANIMATI