Neću vam reći da su ovo najbolje lazanje koje ćete ikad isprobati, ali ću sa sigurnošću reći da su ovo najbolje lazanje koje sam ja ikad jela!

Nekad si volim dati truda i kuhati satima. To je tako s bolonjezom. Kuham ga dugo i pažljivo, a nikad ne radim male količine jer kad već toliko dugo kuham, hoću da se bar triput najedemo od toga.
Tako sam i ovaj put. Prvo smo jeli bolonjez, pa sam ga nakon dva dana stavila u lazanje, a evo još jedna porcija čeka svoj red u zamrzivaču.
Recept za ovaj bolonjez možete naći na linku niže, jedino sam ovaj put koristila samo svinjetinu i to nešto masniju pa je i meso bilo malo krupnije na kraju. Nije smetalo!

Najbolji bolognese: Šest sati kuhanja za savršen mesni umak

Potrebno vam je:

Za tijesto:

  • 200 grama brašna
  • 2 jaja
  • 1 žlica maslinovog ulja

Za bešamel:

  • 3 žlice brašna
  • 50 grama maslaca
  • sol
  • papar
  • 750 ml mlijeka
  • 100 grama ribane mozzarelle
  • muškatni oraščić po želji

Za slaganje lazanja:

  • bolonjez umak
  • mozzarella ribana
  • mozzarella dimljena
  • bešamel

Zamijesite tijesto za lazanje. Ako vam je presuho, dodajte žlicu vode, ali bi vam ovo trebalo biti taman. Ovisi, naravno, o kvaliteti brašna. Zamotajte tvrđe, ali ne pretvrdo tijesto u prozirnu foliju pa pustite u hladnjaku pola sata da odmori.

Za to vrijeme pripremite bešamel. Na maslacu popržite brašno pa mu dodajte mlijeko dok neprestano miješate pjenjačom. Kad se umak zgusne, dodajte mu začine i sir. Pustite sa stane pokriveno da čeka svoj red.

 

@vilicomkrozhrvatsku Najbolje lazanje koje sam ikad napravila zaslužuju i video. Loš je, ali je od srca. Po recept na web! #vilicomkrozhrvatsku #foodie #recipe #tiktokfood #tiktokrecipe #recept #lasagna #lasagne #pasta #bolognese ♬ A 3-minute song that is ideal for the BGM of cooking videos(1031572) – mi-ya


Tijesto razvaljajte tanko te režite na trake veličine posude u kojoj ćete peći lazanje.
U posudu redajte prvo malo bolonjeza, pa tjesteninu. Zatim polovicu pripremljenog bolonjeza, dodajte bešamela pa ovaj sloj završite komadićima odlične dimljene mozzarelle. Mi smo svoju našli u Lareto foodu i jeli bi je svaki dan na sve načine!
Ove su lazanje posebne baš zato što je svaki sastojak vrhunski. Od sireva do dugo kuhanog bolonjeza, ali i domaće tjestenine. Nije ovo jelo koje ćete možda pripremati često, ali kad mu se posvetite, vidjet ćete da se isplati!
Opet redajte tijesto, bolonjez i bešamel pa mozzarellu, a zadnji sloj tijesta završite samo s bešamelom i posipajte obilato s ribanom mozzarellom.

Pecite do prekrasne zlatno smeđe boje na 185°C otprilike 40 minuta, a iako izgleda primamljivo, probajte pričekati dvadesetak minuta dok ne navalite u ovo jelo jer vreli sir peče najviše!

Naravno, pojedite ovo uz čašu dobrog vina i uživajte u najboljim lazanjama koje ste ikad jeli!

Dobar vam tek!

MOGLO BI VAS ZANIMATI

  1. Israel night club

    30. srpnja 2022.

    I needed to thank you for this excellent read!! I definitely enjoyed every little bit of it. I have got you bookmarked to look at new things you postÖ

  2. דירות דיסקרטיות חולון

    4. kolovoza 2022.

    Itís difficult to find well-informed people on this subject, but you seem like you know what youíre talking about! Thanks

  3. דירות דיסקרטיות בתל אביב - israel xclub

    13. kolovoza 2022.

    I wanted to thank you for this good read!! I absolutely loved every bit of it. Ive got you bookmarked to check out new things you postÖ

  4. israel night club

    16. kolovoza 2022.

    When I originally commented I appear to have clicked on the -Notify me when new comments are added- checkbox and from now on whenever a comment is added I recieve four emails with the exact same comment. Perhaps there is a way you can remove me from that service? Many thanks!

Comments are closed.