Ovo je najjednostavniji recept za pileća krilca s roštilja, a polizat ćete prste poslije njih!

pileća krila roštilj vilicom kroz hrvatsku

Potrebno vam je:

 • 800 grama pilećih krilaca Međimursko Pile
 • 1/2 žličice soli
 • 1/4 žličice papra
 • 2 žlice prženog sezama
 • 2 žlice istno sjeckanog mladog luka
 • 60 ml soja sosa
 • 1 žlica ribljeg umaka
 • 1 žlica umaka od kamenica
 • 2 žlice meda
 • 1 žlica sezamovog ulja
 • 1 žlica octa od riže
 • 1 žličica srirache (po ukusu)
 • 1 žličica đumbira u prahu
 • 1 žličica češnjaka u prahu

 

@vilicomkrozhrvatsku Jest da danas pada kiša, ali sunce se najbolje doziva novim receptom za roštilj. ???????? Evo vam najjednostavniji recept za pileća krilca s roštilja, a polizat ćete prste poslije njih! Potrebno vam je: 800 grama pilećih krilaca Međimursko Pile 1/2 žličice soli 1/4 žličice papra 2 žlice prženog sezama 2 žlice sitno sjeckanog mladog luka 60 ml soja sosa 1 žlica ribljeg umaka 1 žlica umaka od kamenica 2 žlice meda 1 žlica sezamovog ulja 1 žlica octa od riže 1 žličica srirache (po ukusu) 1 žličica đumbira u prahu 1 žličica češnjaka u prahu Razdvojite krilo od batka pa posolite i popaprite. Sastojke za marinadu pomiješajte: soja sos, riblji umak, umak od kamenica, med, sezamovo ulje, ocat od riže, srirachu, đumbir i češnjak. Ljuti umak koristite koji želite i koliko ljuto želite, možete koristiti i ljutu papriku u prahu. Pileća krilca ubacite u marinadu pa pustite da se prožme nekoliko sati. Izvadite krilca iz hladnjaka 45 minuta prije nego idu na roštilj. Roštilj zagrijte na 300 °C, nauljite rešetku i redajte gore krilca koja ste ocijedili od viška marinade. Smanjite temperaturu na 150°C pa pecite 20 minuta s jedne strane, okrenite i opet pecite 20 minuta s druge strane. Kad se krilca peku, ostatak marinade kuhajte dok ne dobijete lijepi gusti umak. Gotova krilca stavite u zdjelu, prelijte umakom te dodajte sezam i mladi luk. Dobro promiješajte i poslužite uz željeni prilog. Dobar vam tek! PP Pipo Čakovec prvi je hrvatski proizvođač u mesnoj industriji s certifikatom „Antibiotic free“, a svima nama koji ipak volimo pripaziti što jedemo i kupujemo, to je dosta bitno pa je baš Međimursko Pile naš izbor. #medimurskopile #antibioticfreechicken #međimurskopile #perfektnopile #kuhanje #hrana #vilicomkrozhrvatsku #domacahrana #piletina #roštilj #recept #jednostavnirecepti ♬ Bad Moon Rising – Remastered 1985 – Creedence Clearwater Revival

 

Razdvojite krila od bataka pa posolite i popaprite.

Sastojke za marinadu pomiješajte: soja sos, riblji umak, umak od kamenica, med, sezamovo ulje, ocat od riže, srirachu, đumbir i češnjak.

Ljuti umak koristite koji želite i koliko ljuto želite, možete koristiti i ljutu papriku u prahu.

Pileća krilca ubacite u marinadu pa pustite da se prožme nekoliko sati. Izvadite krilca iz hladnjaka 45 minuta prije nego idu na roštilj.

Roštilj zagrijte na 300 °C, nauljite rešetku i redajte gore krilca koja ste ocijedili od viška marinade.

Smanjite temperaturu na 150°C, poklopite roštilj pa pecite 20 minuta s jedne strane, okrenite i opet pecite 20 minuta s druge strane.

Kad se krilca peku, ostatak marinade kuhajte dok ne dobijete lijepi gusti umak.

Gotova krilca stavite u zdjelu, prelijte umakom te dodajte sezam i mladi luk.

Dobro promiješajte i poslužite uz željeni prilog.

pileća krila roštilj vilicom kroz hrvatsku

Dobar vam tek!

 

PP Pipo Čakovec prvi je hrvatski proizvođač u mesnoj industriji s certifikatom „Antibiotic free“, a svima nama koji ipak volimo pripaziti što jedemo i kupujemo, to je dosta bitno pa je baš Međimursko Pile naš izbor.

Ako ste se zaželjeli još recepata s piletinom, predlažemo i ove tortilje:

Trgana piletina s grahom i kukuruzom u domaćoj tortilji

MOGLO BI VAS ZANIMATI