Jeste li voljeli pohani mesni narezak ili parizer? A volite li prezvuršt? Probali smo ga ispohati i rezultat nas je oduševio!

Moram priznati da se ne sjećam tih misterioznih pohanih mesnih narezaka i parizera o kojima ljudi često pričaju, ali me moj suputnik na ovom gastro/ životnom putovanju jednom natjerao da poham upravo to.

Iako mi je sama pomisao na pohani parizer užasna, kad je dragi Vedran s bloga Začinjeno s ljubavlju donio slavonske krvavice, tu je kliknulo.
Ok, kad Vedran kaže krvavice, onda je to zapravo prezvuršt ili tlačenica, kako vam draže, samo se u Slavoniji to tako ne zove. Probala sam mu objasniti da krvavice iz očitog razloga u sebi imaju krv, ali ne da se Slavonac pa neka mu bude. Odmah sam išla ispohati par komadića ovih slavonskih krvavica ili – prezvuršta.
Toliko me oduševilo da sam s tom idejom išla i na radionicu na poziv LAG-a Međimurski bregi i doli pa smo i tamo pohali prezvuršt, ali i krvavice. Nekima se svidjelo, nekima malo manje, a nama su ovi malo drugačiji “nuggetsi” baš sjeli.

Potrebno vam je:

 • prezvuršt
 • oštro brašno
 • krušne ili panko mrvice
 • 2 jaja
 • sol

Prezvuršt narežite na komade kakve želite pohati. Ove slavonske krvavice su malo uže od našeg prezvuršta pa smo rezali na šnite. Uvaljajte komade prvo u oštro brašno, zatim u jaja, a na kraju u krušne mrvice. Za još malo bolji rezultat, iskoristite panko mrvice koje će ovom specijalitetu dati još elegantniju hrskavu koricu.
Pohajte u dubokom ulju do lijepe zlatne boje pa vadite na papirnati ručnik da upije višak masnoće.

Iako vam možda na prvu nije primamljivo, vjerujte da će vas ovi neobični nuggetsi oduševiti. Izvana hrskavo, a unutra se ona sve lijepa želatinica otopila, meso unutra postane nježno i mekano, jedino pripazite koliko je jako vaš prezvuršt začinjen pa ako je dosta spicy, poslužite ga uz neki blagi umak na bazi jogurta.

Dobar vam tek!

MOGLO BI VAS ZANIMATI

 1. Dating app 2022

  12. siječnja 2022.

  Teen want to meet you! Click Here: http://inx.lv/jutg

 2. Dating app 2022

  12. siječnja 2022.

  Teen want to meet you! Click Here: http://inx.lv/jutg

 3. Cheap flights usa book 2022

  15. siječnja 2022.

  Сheap airline tickets USA ! Click Here: https://www.moe.gov.tt/question/%d1%81heap-airline-tickets-usa-call-13802051127/

Comments are closed.