Pripremili smo vam listu s pet čokoladnih favorita kako bi ovaj divan dan proslavili baš kako treba!

Kako svakog 7. srpnja slavimo Svjetski dan čokolade, odlučili smo iz naše arhive izvući pet najčokoladnijih recepata koje možete pripremiti još danas. Birajte između kremastog pudinga, keksića, najsočnijeg kruha s čokoladom i tikvicama ili pak brzinskog kruha s bananom i čokoladom. Tu je i, naravno, omiljeni brownie u novom, sezonskom ruhu, u kombinaciji s cheesecake kremom i višnjama.

Zaželite li se pak počastiti čokoladom u najboljem obliku, svakako preporučujemo Chozen čokoladne bombone o kojima smo već pisali, a dobar izbor baš uvijek je i kockica fine tamne čokolade ili pak koja fina poslastica iz omiljene slastičarnice.

 

cokolada_zvonimir_ferina

Kruh s čokoladom i tikvicama – najslađe iznenađenje ljeta

Malo je reći kako smo se, kada smo ispekli pa isprobali čokoladni kruh s tikvicama, iznenadili na čak nekoliko razina. Koristili smo kvalitetnu čokoladu koja je ovoj poslastici dala dublji okus, a tikvice su pak zaslužne za sočan biskvit kojem je teško odoljeti. U slučaju da vam je ovaj recept nekako uspio promaknuti, sada je pravo vrijeme da napokon isprobate sezonski, a tako neobičan kolač. Vjerujte, nećete požaliti.

Savršeno sočan kruh s tikvicama i čokoladom

 

čokoladaitikvice_vilicomkrozhrvatsku

Puding od čokolade

Zaboravite na onaj iz vrećice i puding od čokolade smiksajte sami. Recept za ovo divno čudo s nama je podijelila Irena s bloga Pregacha, a kada smo vidjeli kako njezina varijanta omiljene drhtave slastice izgleda, odlučili smo kako puding od čokolade više nikada nećemo pripremati na niti jedan drugi način.

 

Imamo recept za čokoladni puding kakav zasigurno još niste isprobali

 

puding_pregacha

Pregacha

Keksići s komadićima čokolade

Ljubitelji keksića s komadićima čokolade u ovaj bi se recept mogli zaljubiti. Osim što se pripremaju brzo, dodate li im šaku orašastih plodova po želji i kvalitetnu čokoladu, bit će najfiniji keksići koje ste do sada isprobali. Dobro je spomenuti i kako se super slažu uz hladnu čašu mlijeka prije spavanja.

 

Napokon! Imamo recept za najbolje kekse s čokoladom

 

Keksići_Vilicom_kroz_Hrvatsku

Tri u jedan brownie

Spoj brownie podloge, cheesecake kreme i višanja prava je sezonska poslastica. Osim onih iz kompota, koje u ovom receptu koristi Slavonka, poslužiti vam mogu i svježe višnje, trešnje, maline, borovnice ili kupine, što god se nađe pri ruci.

 

Brownie cheesecake s višnjama spaja najbolje od omiljenih slastica

 

cheesecake-brownie-slavonka

Banana kruh s komadićima čokolade

Kakav bi to čokoladni popis bio kada na njemu ne biste pronašli barem jednu slasticu u kojoj se spajaju čokolade i banane. Kreativna susie.hr s nama je podijelila recept za popularan banana kruh s komadićima čokolade, jednostavan, sočan i već na prvi pogled neodoljiv i, naravno, savršen za pripremu još danas.

 

Banana bread: Imamo savršen recept za najpopularniji slatki kruh

 

banana_bread_susiehr

MOGLO BI VAS ZANIMATI